DTM

SPECIAL - Kimmo Liimatainen van Team Rosberg: "Met bewezen recept voor succes op weg naar een vierde DTM-titel"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 maart 2021 09:01 • Print artikel

MüNCHEN - Met consistent en gedetailleerd werk, een sterke teamspirit en de mentaliteit om nooit op te geven, heeft Team Rosberg de laatste jaren de DTM gedomineerd: drie keer in vier jaar werd Rosberg-coureur René Rast kampioen. "Als je de vorige keer drie titels hebt gewonnen, moet het onze ambitie zijn om weer voor het kampioenschap te vechten", zegt teambaas Kimmo Liimatainen in een interview met het webportaal DTM.com. Met hetzelfde recept voor succes wil de renstal aan de Weinstraße in Neustadt, in 1994 opgericht door voormalig Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg, opnieuw aantreden in de DTM 2021.

Kimmo_Liimatainen_Teammanager_Team_Rosberg portret
Kimmo Liimatainen Teammanager Team Rosberg


De sterrenbeelden zijn echter veranderd. Runner-up Nico Müller keert terug naar Team Rosberg, waar zijn DTM-carrière ooit begon in 2014. DTM rookie Dev Gore (USA) zal de tweede Audi R8 LMS naast de Zwitser besturen. "Ik verwacht zeer sterke concurrentie. Het begint in eigen huis bij ABT Sportsline en gaat verder via Ferrari, Mercedes, BMW en McLaren. Dit wordt weer een sterk DTM-startveld. We bereiden ons voor op zeer intense, zwaarbevochten races", aldus de 42-jarige ploegleider.

In het interview met DTM.com vertelt Kimmo Liimatainen ook over het eerste contact met Dev Gore, de lopende voorbereidingen, de kwaliteiten van de nieuwe Audi R8 LMS en het belang van de DTM. "De DTM heeft een griezelig goeie geschiedenis en een enorm bewustzijnsniveau", zegt Liimatainen, die ook het belang van de tv-partner SAT.1 benadrukt. De 42-jarige teambaas, die voorheen meer dan 15 jaar teammanager was, zegt overtuigd van het nieuwe GT3-format: “In de ‘nieuwe’ DTM zal weer fel worden gestreden. We kijken er echt naar uit als het eindelijk begint."

Arno_Zensen_Kimmo_Liimatainen_RenY_Rast_2017
Arno Zensen, Kimmo Liimatainen en René Rast

Met René Rast heeft het Rosberg-team in vier jaar tijd drie DTM-titels gewonnen. Wat was doorslaggevend voor dit succes?
Kimmo Liimatainen: “Natuurlijk is René Rast een geweldige coureur, daar bestaat geen twijfel over. Het is een heel belangrijk stukje van een puzzel, maar niet het enige. Het uitgangspunt voor deze successen was naar mijn mening een aantal jaren geleden. We reden tot 2011 in de DTM met Audi-auto's van een jaar oud. Toen we in 2012 voor het eerst begonnen met de huidige Audi-voertuigen, hebben we ons bedrijf volledig geherstructureerd en de engineering gewijzigd. Dit werd gevolgd door de eerste overwinning met Edoardo Mortara, met Jamie Green waren we er al dichtbij en werden we tweede. Het team is zich blijven ontwikkelen en met René is de puzzel samengekomen om een geheel te vormen. "

Welke veranderingen waren die in het team?
“We hebben een man uit de Formule 1 gehaald die de raceafdeling heeft herbouwd en gemoderniseerd. We introduceerden nieuwe manieren van werken en verbeterde samenwerking. We werken tegenwoordig veel consequenter. "

Wat is de uitdaging van de DTM 2021 met GT3-racewagens?
“Dit zijn totaal andere voertuigen dan de laatste klasse 1 toerwagens. We hebben al enige ervaring met GT3-voertuigen. Een paar jaar geleden gebruikten we de Audi R8 LMS, drie jaar geleden een Lamborghini, dat is een vergelijkbaar voertuig. We hebben dus al wat ervaring en data in huis, dat helpt ons. In wezen is natuurkunde natuurkunde, en we zullen ook onze manier van werken behouden. We vertrouwen op onze sterke punten."

Wat zijn de drie grootste sterke punten van het team?
"Aan de éne kant is er onze teamgeest, die erg sterk is, en dan onze volwassen, ervaren engineering en onze doorzettersmentaliteit, die we nooit opgeven."

DTM-runner-up_Nico_MYller_L_in_gesprek_met_teamleider_Kimmo_Liimatainen
DTM runner-up Nico Muller (links) in gesprek met teamleider Kimmo Liimatainen

Vice-kampioen Nico Müller keert terug naar het Rosberg-team. Hoe groot is de vreugde over deze entree?
“Iedereen in het team is er erg blij mee. Nico reed in 2014 zijn eerste DTM-seizoen bij ons. Nu komt hij bij ons terug, is hij veel volwassener geworden en zal een leidende positie in ons team innemen. Hij kent ook de Audi R8 LMS, doet al dagelijks mee en heeft goede ideeën. Hij werkt erg consistent, net als René."

Aan de andere kant is Dev Gore een vrij onbekende nieuweling als de tweede coureur. Waar komt dit contact vandaan?
'We hebben Dev Gore al een hele tijd op onze radar. Ik had drie jaar geleden contact met zijn management, toen het aankwam op het vullen van onze twee Lamborghini's. De directie heeft inmiddels contact met ons opgenomen omdat de DTM voor iedere coureur een interessante serie is. Dev is een jonge coureur die zeker nog veel te leren heeft. Hij zal zich stap voor stap opwerken naar Nico’s niveau, met de best mogelijke ondersteuning. We zijn ervan overtuigd dat we een goede combinatie van coureurs hebben. "

Hoe ver zijn de voorbereidingen? Staan de nieuwe auto's al in de werkplaats?
“We liggen op schema, bereiden ons al ongeveer drie maanden voor op de nieuwe uitdaging, onze ingenieurs maken talloze simulaties. Binnenkort worden de twee nieuwe Audi R8 LMS geleverd. Daarna gaan we beide voertuigen weer demonteren en prepareren volgens onze eigen filosofie en met veel gevoel voor details. Voorafgaand aan de officiële DTM-testdag van begin april, willen we een eerste eigen testdag inlassen.

De Audi R8 LMS heeft al een oneindig aantal overwinningen en titels op zijn naam staan. Hoe moet de auto worden beoordeeld?
“De Audi R8 LMS is een zeer geavanceerde, snelle en betrouwbare racewagen. De R8 loopt voorop in alle GT3-races. Audi heeft door de jaren heen keihard gewerkt en heeft de R8 consequent verder ontwikkeld. Dat zal ons ten goede komen. "

Hoe is de ondersteuning van Audi?
“We maken al jaren deel uit van de grote Audi Sport-familie, we kennen de mensen heel goed. Het is een gegroeid partnerschap waar we veel waarde aan hechten en waarop we in de toekomst kunnen blijven vertrouwen, zij het nu in een andere constellatie. "

Met de performance pitstop, d.w.z. het wisselen van wielen voor een tijdje, maakt het team een niet onaanzienlijk deel uit van het algehele succes. Loopt de training al?
“Natuurlijk trainen we de hele tijd, we trainen de pitstops keer op keer op een simulator. We gingen al regelmatig naar de sportschool, maar dat kan helaas op dit moment niet. Omdat er naar verwachting in het nieuwe seizoen accu-slagmoersleutels worden gebruikt, waardoor de zogenaamde galg en persluchtslangen komen te vervallen, zal de pitstop er iets anders uitzien. Daar moeten we aangepaste processen op trainen."

Arno_Zensen_Kimmo_Liimatainen
Arno Zensen en Kimmo Liimatainen

De DTM geniet wereldwijd een hoge reputatie. Hoe beoordeelt het Rosberg-team het belang van de DTM?
“De DTM heeft een griezelige goeie geschiedenis en is buitengewoon bekend. Als je de straat op gaat en mensen naar de DTM vraagt, weten veel mensen wat er wordt bedoeld. Er zijn maar een paar raceseries waarbij dit het geval is. Ook internationale marketing draagt hieraan bij. De DTM is bijna over de hele wereld op tv te zien, in Duitsland is er een sterke partner in de vorm vanSAT.1. "

De concurrentie verandert. Wat zijn de verwachtingen?
“Ik verwacht een zeer sterke concurrentie. Het begint intern bij Audi met onze collega's van ABT Sportsline en gaat verder via Ferrari, Mercedes, BMW naar McLaren - het wordt een sterk deelnemersveld. We bereiden ons voor op zeer intense, zwaarbevochten races. "

Eduardo Mortara
Eduardo Mortara

Hoe groot is de verwachting?
“Om eerlijk te zijn, we kunnen niet wachten om eindelijk weer op het circuit te komen. Eindelijk weer testen, eindelijk weer racen. En iedereen in het team zou graag zien dat de toeschouwers en fans terugkeren - zoals het voor het laatst was in de DTM 2019, met een fascinerende flair en een geweldige sfeer. "

En wat zijn de doelen van het Rosberg-team?
"Heel duidelijk: als je onlangs drie titels hebt gewonnen, moet ons doel zijn om weer voor de DTM-titel te vechten."

Logo_Team_Rosberg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS