Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

SMP Racing domineert European Le Mans Series, technische problemen Racing Team Nederland

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 augustus 2017 17:36

Het Russische SMP Racing was de grote winnaar op Paul Ricard in de European Le Mans Series. Het team met Matevos Isaakyan en Egor Orudzhev wonnen de eerste race voor het team op het Franse Circuit. Racing team Nederland eindidgde op plaats twaalf.

null
In de kwalificatie voor de vier uur durende race werd gedomineerd door de Oreca 07. DragonSpeed, het voormalige team van Giedo van der Garde, veroverde de pole position. Voormalig karting ster Ben Hanley voerde het 35 koppige veld aan bij de start. Op de vierde plaats werd Hugo de Sadeleer (United Autosports) aangetikt door Andrea Belicchi. Belicchi werd bestraft met een drive through penalty. Isaakyan nam de leiding na de eerste pitstops. Na de rijderswissel zorgde Orudzhev er voor dat de comfortabele voorsprong van meer dan 44 seconden niet in gevaar kwam. Racing Team Nederland had last van technische malheur. Met twee extra pitstops eindigden Frits van Eerd en Jan Lammers op plaats twaalf.

null
In de LMP3 klasse blijft de Ligier JS P3 hét dominante chassis. De vier Norma M30's in het veld konden geen bedreiging vormen en eindigde op ruime achterstand. United Autosports, met John Falb en Sean Rayhall, won de race na een inhaalslag. De 22-jarige Rayhall startte als derde en nam de leiding in zijn klasse, vlak voor de rijderswissel. Falb kwam in gevecht met Francois Heriau maar hield de Fransman achter zich.

Met acht deelnemers in de LMGTE klasse was de overwinning een makkelijke prooi voor de Spirit of Race Ferrari. Aaron Scott startte vanaf pole position maar verloor de leiding in de race kortstonding in de derde ronde. Duncan Cameron leidde de auto daarna naar de finish.

De volgende ronde van de European Le Mans Series wordt verreden op Circuit de Spa-Francorchamps. Op 24 september startten de European Le Mans Series, Michelin GT3 Cup én de Formule Renault 2.0 NEC op het Waalse circuit.