Formule 1

SMP Racing-directeur Aleshin kritisch op de huidige Formule 1: "Je kan niet spreken van een serieuze competitie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2020 12:03 • Print artikel

De Formule 1 is ‘meer show’ dan een sport volgens de Russische directeur van het SMP Racing-programma, Peter Aleshin. SMP Racing is eigendom van de Russische oligarch Boris Rotenberg en is actief in diverse autosportcategorieën. Bovendien ondersteunt SMP onder andere voormalig Williams-coureur Sergey Sirotkin.

Sergey Sirotkin F1 SMP Racing Renault
Sergey Sirotkin wordt gesteund door SMP Racing, eigenaar Boris Rotenberg: "Natuurlijk willen we op termijn een F1-team hebben"

“Ik ben geen erg groot fan van de Formule 1 in haar moderne vorm”, aldus Aleshin tegen Sportbox. “Mijn persoonlijk mening is dat dit de klasse met de kleinste sportieve component. Het is meer een show. Ja, de meeste coureurs zijn van erg hoog niveau, maar aangezien de middelen van de teams zo verschillend zijn, kun je niet spreken van een serieuze competitie. Je kunt alleen serieus praten over rivaliteiten binnen een team. Bijvoorbeeld of Carlos Sainz zichzelf kan bewijzen bij Ferrari, gaat heel interessant zijn voor de komende tijd. Ondanks de aanpassingen, geloof ik niet dat we serieuze veranderingen gaan zien. Ik wacht erop dat de F1 zo radicaal haar regels omgooit, dat er gestandaardiseerde, uniforme auto’s in de baan verschijnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS