Formule 1

SILLY SEASON F1: Oscar Piastri niet in beeld bij Alfa Romeo: "Hij staat onder contract bij Alpine"

Uitgegeven door Bart • 10 oktober 2021 07:57 • Print artikel

Voor het Formule 1-seizoen 2022 heeft Alfa Romeo nog een stoeltje te vullen. Het is de vraag wie teamgenoot van Valtteri Bottas gaat worden. Antonio Giovinazzi zou kunnen verlengen, maar ook Guanyu Zhou wordt veelvuldig genoemd. De Chinees zou echter te hoge eisen stellen en daarom komen ook andere coureurs in beeld. Leider in de Formule 2 Oscar Piastri is zo'n coureur, maar volgens Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur lijkt dat onwaarschijnlijk.

Oscar Piastri


De 20-jarige Australiër werd vorig jaar kampioen in de Formule 3 en gaat nu aan de leiding van de Formule 2. "Oscar presteert erg goed, maar hij staat onder contract bij Renault of Alpine", aldus Vasseur in een reactie aan Motorsport.com. "In alle lagere klassen heeft Alpine zo veel in hem geďnvesteerd. Dan is het niet logisch om hem naar een ander team te laten gaan. In mijn ogen is dat erg raar."

Ondanks dat Piastri onhaalbaar lijkt, is Vasseur wel onder de indruk. "Hij is een van de beste coureurs in de Formule 2. Ook vorig jaar was hij fantastisch toen hij tot de laatste race moest vechten. Hij is een van de jonge talenten die het zeker ooit tot de Formule zal schoppen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS