Formule 1

SILLY-SEASON: Mercedes deur blijft open voor Carlos Sainz met claim: 'zeker nog een kans'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juli 2024 06:02

De deur van Mercedes F1 is nog niet dicht voor Carlos Sainz. Toto Wolff onthulde dat er 'nog steeds een kans' is, maar dat hij zijn beslissing niet overhaast.

Carlos Sainz F1 Ferrari


Sainz is de fles in de kurk in de coureursmarkt voor 2025. De Spanjaard overweegt zijn opties voor volgend seizoen nu Ferrari hem heeft laten vallen ten faveure van Lewis Hamilton.

"We hebben de groep coureurs waarmee we in de toekomst willen werken verkleind", zei Mercedes-teambaas Toto Wolff. "We willen een beslissing nemen ten gunste van Mercedes volr de komende vijf tot zes jaar. Kimi Antonelli en George Russell zijn lange tijd onze junior-coureurs geweest en ik wil graag trouw blijven aan het programma."

"Dat gezegd hebbende, met Carlos heb je een zekereheidje, vooral in een kampioenschap waarin de marges heel.klejn zullen zijn. Je hebt nog een coureur die zeer competitief zal zijn, die ons, als onze auto goed is, kan helpen om een gevecht om het constructeurskampioenschap veilig te stellen. Carlos is een veilige keuze. Daar zijn zeker veel argumenten voor.”

Onder druk gezet over de vraag of Sainz 'nog steeds een mogelijkheid' is, zei Wolff: "Ik wil niet snel een beslissing nemen. Als we meer tijd hebben om te beslissen, is Carlos zeker nog een optie, maar Carlos moet een beslissing nemen over wat hij doet met de andere teams."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS