Formule 1

SILLY-SEASON F1: Williams hint dat Logan Sargeant blijft in 2024: “We willen hem volgend jaar in de auto hebben”

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2023 18:01

Williams-teambaas James Vowles zegt dat hij rookie Logan Sargeant eigenlijk ook nog voor volgend jaar een kans wil geven. De Amerikaan is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Formule 1, vooral zijn crashes maken hem niet populair. De afgelopen raceweekenden werd de druk flink opgevoerd, maar als het aan Vowles ligt, rijdt hij ook in 2024 naast Alexander Albon.

Logan Sargeant James Vowles

Sargeant crashte na de zomerstop veelvuldig. Zo vond hij in Zandvoort, Singapore en in Suzuka de bandenstapel. Na de Grand Prix van Japan blikt Vowles in een video terug op het weekend, waar Sargeant opnieuw crashte. In deze video schaarde de Britse teambaas zich achter zijn 22-jarige coureur: “Logan heeft heel duidelijke doelen die hij voor het einde van het seizoen moet halen”, begint het voormalig Mercedes-kopstuk. “We werken continu samen met hem, dat is het belangrijkste punt. We willen dat hij het goed doet en we willen hem volgend jaar in de auto hebben.”

Vowles benadrukt de complexe omgeving waar Sargeant zich in bevindt. De Amerikaan stroomde dit seizoen door uit de Formule 1, met slechts enkele VT1-sessies achter zijn naam begon de man uit Florida aan zijn F1-loopbaan: “We hebben iemand rechtstreeks uit de Formule 2 gehaald zonder noemenswaardige tests, hem anderhalve dag in Bahrein in deze auto gezet en hem vervolgens succes gewenst in een seizoen dat voor beginnende coureurs verschrikkelijk uitdagend is geweest”, sluit Vowles af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS