Formule 1

SILLY SEASON F1: De druk op Yuki Tsunoda neemt toe door geruchten over vertrek van AlphaTauri

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2023 11:00

SINGAPORE - Het racestoeltje van Yuki Tsunoda bij AlphaTauri staat op het spel. Danica Patrick, geconfronteerd met de suggestie dat de Japanner wordt teruggezet naar de rol van reservecoureur om plaats te maken voor Daniel Ricciardo en Liam Lawson, zegt dat het verliezen van zijn 'gloednieuwe' teamgenoten geen 'goed teken' is voor Yuki Tsunoda.

Formule 1Yuki Tsunoda AlphaTauri F1


Tsunoda heeft nu alweer een derde teamgenoot bij AlphaTauri dit seizoen. De Japanse coureur had eerst Nyck de Vries, toen Daniel Ricciardo en nu zit Lawson naast hem in de andere AT04. Maar hoewel hij de enige van de drie is die punten heeft gescoord, staat Tsunoda's racezitje naar verluidt op het spel nu Red Bull, het seniorteam van AlphaTauri, overweegt om hem te degraderen tot reservecoureur en Ricciardo en Lawson volgend seizoen in de auto te zetten.

Volgens Chris Medland van Racer 'zijn er geen serieuze geluiden die erop wijzen' dat Tsunoda ooit in een racestoel bij Red Bull zou kunnen plaatsnemen en 'zou hij weleens in een reservepositie bij het hoofdteam kunnen worden gezet' om plaats te maken voor potentiële toekomstige Red Bull-coureurs Ricciardo en Lawson.

Dat Tsunoda al één race heeft verloren van Ricciardo, de Aussie pakte P13 bij zijn terugkeer in de Grand Prix van België tegenover de 15e plaats van zijn teamgenoot, en één van Lawson, die 13e werd bij zijn debuut tegenover Tsunoda's 15e, voorspelt niet veel goeds voor de Japanse coureur. Het is opgevallen dat Lawson de best geplaatste Red Bull-coureur was en Max Verstappen uit de kwalificatie duwde.

"Ze hebben Yuki overtroffen", vertelde voormalig IndyCar-coureur en expert Danica Patrick aan Sky Sports F1. "Zelfs in het eerste weekend in de auto was Daniel sneller, dus dat ziet er niet goed uit. En we weten allemaal hoe competitief het is in de Formule 1 om je zitje te behouden."

"Het is één ding om het hele jaar tegen je teamgenoot te rijden en niet per se het verschil tussen de twee te kennen. Maar als je dan gloednieuwe coureurs krijgt en elk van hen gaat sneller dan jij, dan is dat geen goed teken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS