Formule 1

SILLY SEASON: Carlos Sainz in de wachtkamer voor plekje naast Verstappen: "Goed of slecht"

Het geduld van Carlos Sainz Jr. wordt behoorlijk op de proef gesteld. Red Bull laat de 20-jarige nog een maand wachten voor een beslissing genomen wordt of hij naast Max Verstappen in de Toro Rosso F1 plaats mag nemen. Al eerder was Sainz not amused dat Red Bull hem gepasseerd had en Max Verstappen had aangesteld als coureur van STR.


De Formule Renault 3.5l-kampioen had verwacht dat hij aankomend seizoen in de Toro Rosso plaats mocht nemen, maar werd voorbij gestreefd door Max Verstappen. De jonge Nederlander kreeg een plek naast Daniil Kvyat. Met het vertrek van de Rus naar Red Bull is er alsnog een stoeltje vrijgekomen bij het team uit Faenza. Carlos Sainz Jr. heeft zinnen op deze plek gezet.

De Spanjaard hoopt dat hij de voorkeur krijgt van de teamleiding en niet Jean-Eric Vergne, welke eerder dit jaar nog aan de kant geschoven werd. Tegenover het Spaanse Marca vertelt de jonge coureur: "Helaas wachten we nog steeds. Het is binnen een maand of zo, wanneer het F1-seizoen eindigt. Maar ik heb er de voorkeur voor om het nieuws zo snel mogelijk te horen, of het nu goed of slecht is, omdat het een lastige situatie is."

In eerste instantie toen het nieuws van Max Verstappen naar buiten kwam, vroeg Carlos Sainz Jr. zich af of hij zijn geluk ergens anders moest beproeven. Ondanks dat hij wordt ondersteund door Red Bull. Hierover zegt de 20-jarige: "Eerlijk, twee maanden terug had ik die optie, maar nu dat Toro Rosso dichter bij een beslissing is, staan andere opties meer en meer verder weg, omdat zij de deuren sluiten, contracten afsluiten."

De Spaanse coureur laat wel weten dat hij inmiddels is gebeld door Helmut Marko, die uiteindelijk de beslissing neemt over zijn toekomst. Hierover zegt Carlos Sainz Jr.: "Hij feliciteerde me, maar zei dat ze nog niets besloten hebben en dat ze me later wat gingen vertellen."