Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa: "Een perfecte race zonder fouten en zonder schade"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2022 04:03 • Print artikel

Toyota won alweer haar vijfde 24 uur van Le Mans. Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa wonnen het gevecht van hun teamgenoten. De Glickenhaus met het startnummer 709 volgde op gepaste afstand. De coureurs Toyota kijken dan ook tevreden terug op het binnenhalen van de tweede overwinning in de LMH-klasse.

Toyota nummer 8 wint 24U van Le Mans

“Het is lastig om mijzelf na de race uit te drukken, omdat het een ongelofelijk gevoel is”, reageerde Buemi na de race. “Om in het midden van het podium te staan met Ryo en Brandon. Het is ongelofelijk dat we in staat waren om samen, met Ryo in zijn eerste Le Mans, te winnen als onderdeel van de #8-auto. Hij heeft zo’n geweldig werk gedaan en ik wil hem feliciteren met zijn prestatie. Het hele team en onze crew voerden een perfecte race zonder fouten en zonder schade aan de auto, uit. Het is een ongelofelijk gevoel om Le Mans voor de vierde keer te winnen, en de vijfde keer voor Toyota Gazoo Racing. Het gaat wat tijd duren voordat het zal gaan landen, omdat het lastig is om te realiseren wat we bereikt hebben.”

Ook Hartley staat stil bij alweer de vijfde overwinning en een mooie één-twee voor het Japanse merk. “Het is een grote prestatie om een één-twee in Le Mans te pakken voor Toyota Gazoo Racing”, aldus de Nieuwzeelander. “Het was een fantastisch gevoel om achter het stuur te zitten in de kwalificatie en pole position te pakken en het is nog meer speciaal om de race te eindigen. Het is de eerste keer dat ik dat mocht doen en ik was beduusd door de emoties toen ik over de finish ging. Gedurende de hele race probeer je er niet aan te denken om te finishen, omdat we hebben gezien wat er kan gebeuren in de laatste ronden met Toyota. Dus wanneer je over de lijn gaat, komen alle emoties er uit en dat is een fantastisch gevoel. Ik ben ook blij voor Ryo, die zich zo goed in het team heeft geïntegreerd. We houden van hem en hij is al een sterk onderdeel van het team. We hebben ook een goede relatie met de crew van de #7-auto en het was mooi om zo hard met ze te vechten voor het merendeel van de race. We gingen zolang vol gas, maar nadat de #7-auto problemen hadden, namen we gas terug om het risico te minimaliseren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS