Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Russische teambaas pikt ‘discriminerende condities’ van de FIA niet en trekt raceteam terug

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 maart 2022 16:23 • Print artikel

G-Drive heeft bevestigd dat het team zich terugtrekt uit het FIA World Endurance Championship. Dit naar aanleiding van de invasie van Rusland in de Oekraïne. De terugtrekking komt naar aanleiding van de sancties die door overheden en de FIA opgelegd worden.

G-Drive Racing

De terugtrekking komt naar aanleiding van de commentaren van teameigenaar Roman Rusinov. Hij weigert om de naar eigen zeggen ‘discriminerende condities’ van de FIA te accepteren om te mogen racen in klassen van de FIA. De FIA eist dat de Russische vlag, symbolen als kleuren niet getoond mogen worden, net als dat het Russische volkslied niet gespeeld mag worden. Rusinov zegt dat het doel juist is om het nationale volkslied te horen op het podium en dat zijn team altijd uit internationale coureurs, mecaniciens en engineers heeft bestaan. De Rus racet dan liever niet en hoopt er op dat hij terug kan komen wanneer er gelijke condities zijn. Het betekent dat het team haar 10-jarig bestaan niet kan vieren in de LMP2-klasse van de FIA WEC.

“G-Drive bereidde zich actief voor op het jubileum seizoen. Dat beloofde het meest bewogen seizoen in de geschiedenis van het team te worden”, aldus een statement van het team. “De line-up van coureurs werd versterkt door de meest succesvolle Russische Formule 1-coureur Daniil Kvyat. Dit seizoen zal G-Drive Racing zich meer richten op motorsportevenementen in Rusland. Verdere plannen van het team worden later bekend gemaakt.”

Het team heeft nog geen uitspraken gedaan over haar inschrijvingen in de European Le Mans Series. Hier zou Sophia Flörsch onderdeel van de line-up uitmaken. Mogelijk dat Algarve Pro Racing die de operatie van het team uitvoert als de renstal alsnog op de grid staat, en ook tijdens de 24 uur van Le Mans. Het team heeft nog geen bevestiging gegeven.

In het verleden kwamen ook Job van Uitert en Nyck de Vries in actie voor het Russische team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS