Formule 1

Russische coureurs die F1 rijden hebben het moeilijk: "De wereld haat Russische coureurs"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 januari 2021 07:01 • Print artikel

Russische coureurs die uitkomen in de Formule 1 hebben het moeilijker dan anderen. Dat zegt de Rus Nikita Mazepin die komend seizoen debuteert in de koningsklasse van de autosport. Hij noemt de kritiek die Russische coureurs krijgen 'haat'.

Nikita Mazepin Haas F1


Mazepin moet zijn eerste Grand Prix in de Formule 1 nog rijden, maar hij is nu al het middelpunt van controverse. De coureur van Haas werd verguisd op sociale media toen hij werd gefilmd terwijl hij een vrouw betastte, een video die op zijn eigen sociale media-account werd geplaatst. De video werd snel verwijderd en hij verontschuldigde zich voor zijn daden, om later de verontschuldiging te verwijderen.

Het was niet de eerste keer dat iets wat hij had gedaan de krantenkoppen haalde. De coureur werd in 2016 verbannen uit een Europese Formule 3-race voor het slaan van Callum Ilott. Hij eindigde vorig jaar zijn laatste Formule 2-seizoen met 11 strafpunten, één verwijderd van een reglementaire ban voor één race. Mazepin gelooft dat de kritiek komt omdat hij Russisch is.

Het Amerikaanse Motorsport.com meldt dat hij tegen het Russische tv-programma Match TV heeft gezegd dat er 'bepaalde redenen zijn, die niets met snelheidsporten te maken hebben, waarom hij anders behandeld wordt'. "Ik ben gewend aan kritiek en heb er geen problemen mee. Andere Russische coureurs, allemaal op het hoogste niveau, professionals in alle situaties, hebben kritiek gekregen die niet verdiend was. Maar zo is het leven."

"Het feit dat Russen anders worden behandeld verbaast me niet. Alle Russische coureurs krijgen deze kritiek, deze haat. Ben ik daar op voorbereid? Het is een deel van het leven. Als je wilt rijden, moet je met dat soort dingen leren omgaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS