Formule 1

Russell wil rivaliteit als tussen Hamilton en Rosberg bij Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2021 11:49 • Print artikel

MONZA - George Russell is vastbesloten om een 'slechte dynamiek' met Lewis Hamilton te voorkomen en zegt dat Mercedes geen nieuwe Nico Rosberg-situatie wil. Hamilton en Rosberg waren teamgenoten bij Mercedes van 2013 tot het plotselinge pensioen van de Duitser, dagen na de winst van de titel in 2016.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Hoewel Mercedes drie titels in het rijderskampioenschap en drie constructeurstitels won tijdens hun tijd samen, was het allesbehalve harmonieus. Terwijl de relatie tussen de twee steeds slechter werd, raakten hun schermutselingen op de baan verhit.

Hamilton beschuldigde Rosberg ervan hem opzettelijk te hebben geraakt tijdens de Grand Prix van BelgiŽ in 2014, er was het beruchte petje-gooien na hun botsing in de Verenigde Staten in 2015. In 2016 crashten ze tijdens de Grand Prix van Spanje.

Het is een heel ander verhaal sinds Rosberg bij Mercedes vertrok en Valtteri Bottas hem verving als Hamiltons teamgenoot. De Fin heeft er alles en nog wat aan gedaan om het Hamilton gemakkelijk te maken, en ging zelfs opzij om zijn teamgenoot de kans te geven te winnen, zoals tijdens de Grand Prix van Rusland in 2018.

Maar hoewel Russell onvermurwbaar is dat hij geen tweede viool zal spelen voor zijn nieuwe teamgenoot, is hij vastbesloten om een Rosberg/Hamilton-dynamiek te vermijden. "Ik denk dat Mercedes duidelijk ervaring heeft met een slechte dynamiek binnen het team en ze hebben duidelijk gemaakt dat ze geen herhaling willen, en op persoonlijk vlak wil ik dat ook niet", zei hij.

"Ik denk dat het belangrijk is om als teamgenoten samen te werken om het team te pushen en volgend jaar hebben we een nieuwe auto en nieuwe reglementen. Er zijn geen garanties over wie de snelste auto zal hebben, dus ik denk dat het onze taak is als coureurs om dat te laten blijken."

"Ik zou ook zeggen dat Lewis en ik in heel verschillende fases van onze carriŤre zitten, wat denk ik ook helpt. Ik heb enorm veel respect voor hem. Ik denk dat het feit dat ik zoveel jonger ben en tegen hem opkijk als een jonge kartcoureur, die dynamiek ook veel verandert. Dus ik zie het helemaal niet als een probleem."

Russell heeft al laten weten dat Mercedes hem heeft verteld dat hij dezelfde kansen zal krijgen als zijn teamgenoot om voor overwinningen en de wereldtitel te racen. Ik sta zeker op gelijke voet en dat is me ook duidelijk gemaakt", zei hij. "Mercedes is in dat opzicht altijd respectvol, door beide coureurs de beste kans te geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS