Formule 1

"Russell ready!" Sky Sports heeft het bevestigd: Bottas out, Russell in

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2021 13:04 • Print artikel

Zaterdag hebben de Italiaanse media in de vorm van Sky Sports F1 gemeld dat Mercedes AMG-coureur en teamgenoot van Lewis Hamilton – Valtteri Bottas - zijn contract niet verlengd zal worden, wat de berichten bevestigt dat Bottas zal plaats maken voor George Russell. De in Italië gevestigde mediagigant plaatste zaterdag een Instagram-bericht waarin stond dat "Bottas-Mercedes, op weg naar een ‘niet-verlenging’ van het contract". Nog afgezien van zijn matte race in Azerbeidzjan, lijkt de toekomst van de Finse coureur hiermee bezegeld: Mercedes zal zijn contract voor volgend seizoen waarschijnlijk niet verlengen." Het Instagram-bericht eindige met de eenvoudige tekst ... "Russell ready".


Al bekend
Er wordt vermoed dat Valtteri Bottas zijn lot al een tijdje kent, en dat dat heeft bijgedragen aan zijn recente en verrassende gedrag, waaronder het negeren van teamorders. Het is duidelijk dat hij dit als zijn laatste kans ziet om te laten zien wat hij kan betekenen voor een ander team en het zijn poging is om zoveel mogelijk podiums te behalen.

Valtteri_Bottas F1 Mercedes

Niet langer wachten
Ook Toto Wolff, de manager van Russell en teambaas van Mercedes, wil contractuele zaken ook niet op het laatste moment afronden, zoals dit seizoen al is gebeurd met Hamilton: "We willen niet wachten tot januari om de twee coureurs te bevestigen, ook om ze gemoedsrust te geven en hen in staat te stellen zich op hun werk te concentreren", zei de Brackley-baas: "Er spelen natuurlijk nog veel dingen achter de schermen. We willen het beste voor het team op de lange termijn”

Toto_Wolff_en_Valtteri_Bottas F1 Mercedes

Bottas elders onder dak?
Wolff geeft toe dat hij "ook eerlijkheid wil brengen in onze huidige line-up van coureurs", misschien suggererend dat met Bottas verwijderd als teamgenoot van Lewis Hamilton, hij op zijn minst een kans zou kunnen hebben om zich bij een ander team aan te sluiten. Vorige week circuleerde er al dat een aankondiging over coureurscontracten in de lucht hing, waaronder die van de koppeling van George Russell als partner van Lewis Hamilton. Misschien zelfs volgende maand al, volgens een bericht van thejudge13.com Voor meer details, zie de tekst van dit bericht:

Russell toegevoegd aan Hamilton
Helaas heeft de Formule 1 Grand Prix in Bakoe velen laten zien hoe diepgezonken Valtteri Bottas op dit moment is; de Mercedes-teamgenoot van Lewis Hamilton bekende aan de media dat hij nog steeds geen idee heeft waarom hij niet meer tempo kon maken, wat resulteerde in een 'nil poi' resultaat (een nulresultaat, red.) in Azerbeidzjan. Daardoor zal George Russell zich bij Lewis Hamilton voegen bij Mercedes F1 in 2022. Het was een klein wonder dat Bottas in de kwalificatie Q3 haalde, om nog maar te zwijgen over het feit dat hij, ondanks het uitvallen van Verstappen en Hamilton, niet verder dan een hem onwaardige twaalfde plaats.

ValtteriBottas2020
Omkijken naar 2020, toen waren er al twijfels, in 2021 dan eindelijk definitief?


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS