Formule 1

Russell: 'Ik heb het relatief gemakkelijk gehad in de F1'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2021 11:08

George Russell vindt dat zijn eerste paar jaar als Formule 1-coureur voor hem 'relatief makkelijk' zijn geweest. De Brit stapte in 2019 als Williams-coureur in de sport en rijdt sindsdien voor het Britse team.

George Russell Williams F1


In auto's die vaker wel dan niet de langzaamste op de grid zijn, heeft hij het grootste deel van zijn tijd achteraan de grid doorgebracht en is hij er niet in geslaagd om een punt te scoren.

De enige keer dat hij in de top-10 eindigde, was toen hij vorig seizoen Lewis Hamilton verving bij Mercedes in Bahrein, maar zelfs dat werd een teleurstelling, want hij eindigde op P9 nadat het er bijna de hele race naar had uitgezien dat hij zijn eerste overwinning zou pakken.

Een ander dieptepunt kwam in de tweede ronde van dit seizoen toen hij en Valtteri Bottas elkaar in Bahrein te grazen namen. De Brit reageerde boos en gaf de Fin meteen daarna een klap op zijn helm, een uiting van frustratie waarvan hij later spijt kreeg.

Desondanks twijfelt de Brit niet aan zijn capaciteiten en vindt hij dat hij die heeft kunnen ontwikkelen terwijl hij achteraan reed. "Ik geloof dat ik op een niveau ben dat ik races kan winnen", zei Russell in een interview met RaceFans.net.

"Maar ik geloof niet dat ik op mijn maximale potentieel zit en ik denk dat ik nog een lange weg te gaan heb. Er valt nog veel te verbeteren en ik kan nog veel meer brengen. Ik heb het de afgelopen tweeënhalf jaar relatief gemakkelijk gehad, ben onder de radar gebleven. Nooit in de punten, maar wel mijn vak uitoefenen."

"Als ik een foutje maak, blijft dat vaak onopgemerkt. Als ik een goed resultaat neerzet, valt het ook niet zo op. Je gaat van de meeste weekenden relatief tevreden weg, ook al wist je dat er misschien een halve tiende meer in had kunnen zitten."

"Die Grand Prix van Sakhir bijvoorbeeld, een halve tiende meer had betekend dat ik op poleposition had gestaan en zou mijn gevoel op zaterdagavond totaal anders zijn geweest dan het was."

"Dat is waar sport over zou moeten gaan en waar Formule 1 over zou moeten gaan. Dus het grootste wat ik geleerd heb, is dat het psychologisch niet makkelijker gaat worden om vooraan te vechten, het wordt juist moeilijker."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS