Formule 1

Ruilt Logan Sargeant de Formule 1 in voor de IndyCar? Overeenkomst met Prema voor 2025?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juni 2024 14:04

Het lijkt nu dan toch ècht te gaan gebeuren… Wat al maanden in de lucht hing en wat voortdurend gespreksonderwerp was voor, tijdens en na iedere Grand Prix, lijkt nu werkelijkheid te worden: Logan Sargeant gaat de Formule 1 verlaten. De Amerikaanse coureur heeft in zijn twee seizoenen in de Formule 1 bij Williams nooit indruk kunnen maken. Door hem is slechts één WK-punt behaald, in zijn thuis Grand Prix op COTA, in 2023. Ook de vergelijking met zijn teamgenoot Alexander Albon, die steeds meer het referentiepunt wordt voor deze Williams, is genadeloos.

Logan Sargeant F1 Williams portretLogan Sargeant
Met Prema in IndyCar
De Amerikaan zou voor het team van Prema gaan rijden in de IndyCar. Het Italiaanse team kondigde een paar maanden geleden zijn deelname aan de Amerikaanse racecategorie aan en zal met het Dallara-chassis een volledig Italiaanse combinatie vormen. Er zullen voor het seizoen 2025 twee eenzitters op de baan worden ingezet en volgens de laatste geruchten zou Sargeant zijn gekozen als één van de officiële coureurs van het team.

Nieuw hoofdstuk
Voor Sargeant gaat er dus een nieuw hoofdstuk open in zijn carrière in zijn land van herkomst. De Amerikaan keert na het Formule 3-seizoen 2020, dat op de derde plaats eindigde in het rijdersklassement, terug naar Prema en zal, met sponsorincentives, het Italiaanse team helpen bij zijn uitdagende debuut in de NTT IndyCar-serie. Het wachten is nu op de officiele bevestiging van de transfer.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS