Formule 1

Rubens Barrichello gelooft in Ferrari: "Er zijn nog zoveel races"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juli 2022 19:30 • Print artikel

Ferrari doet na een aantal jaar afwezigheid aan de top weer volop mee in de strijd om het kampioenschap. Aan het begin van het seizoen kwam Ferrari ontzettend goed uit de startblokken door twee van de eerste drie races te winnen. Vanaf dat moment is de afdaling ingezet voor Ferrari, door aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen zijn de Italianen al veel punten misgelopen.

Rubens Barrichello

Hoewel het duel met Red Bull en Max Verstappen nog lang niet over is, begint het wel spannend te worden voor Ferrari. Charles Leclerc heeft weliswaar een achterstand van bijna 50 punten op Max Verstappen, maar zoals we afgelopen race bij Sergio Perez zagen is de betrouwbaarheid van Red Bull ook nog niet om over naar huis te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat er ineens weer een ommezwaai komt in het kampioenschap.

Niet alleen de fans en het team geloven nog in de titelkansen van Ferrari, ook voormalig coureur van het team, Rubens Barrichello heeft de moed nog niet opgegeven: "Het team heeft nog steeds alles in eigen handen. Een paar races geleden stonden ze nog aan kop. Ik zie niet in waarom dat niet weer zou gebeuren. Ik hoef maar te knipperen en de situatie is weer compleet anders. Er zijn nog zoveel races te gaan”, zo vertelde hij aan La Gazzetto dello Sport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS