Formule 1

Rubens Barrichello: "Ik denk dat Hamilton beter is dan Schumacher"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 november 2020 15:34 • Print artikel

Ze hebben allebei zeven wereldtitels Formule 1, Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Beiden worden grootheden van de autosport genoemd, maar wie is nu de betere coureur. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen. Volgens Rubens Barrichello is Hamilton de betere coureur.


“Ik heb tegen zowel Lewis als Michael gereden, maar ik vocht alleen tegen Lewis aan het begin van zijn carričre”, zegt de Braziliaan tegen GrandPx.news. “Nog steeds denk ik dat Hamilton beter is dan Schumacher.” Wanneer de 48-jarige naar zijn mening over Fernando Alonso wordt gevraagd, zegt hij: “Ik denk dat Fernando klaar is voor een comeback. Hij lijkt erg fit en ik denk dat dat het grootste verschil is tussen hem en Michael in 2010. Alonso is beter voorbereid en heeft ook in de afgelopen jaren in andere klassen gereden.”


Overigens zat de Spanjaard pas recent in Barcelona tijdens een filmdag voor het eerst in een 2020 Renault en is inmiddels 39 jaar oud. “Eerlijk, ik zag de coureur die ik ken van 2005”, aldus Barrichello. “Hij besprak elk detail en hij kijkt altijd vooruit. Ik ben er van overtuigd dat hij nog steeds hetzelfde gaat presteren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS