Formule 1

Roy Nissany blijft testcoureur van Williams: "Ik kijk uit naar een nog beter jaar"

Uitgegeven door Bart • 19 januari 2021 14:51 • Print artikel

Roy Nissany is ook dit jaar de testcoureur van Williams. De 26-jarige Israëliër kwam in 2020 in drie vrije trainingen in de Formule 1 in actie en zal ook dit jaar zijn kansen gaan krijgen. Afgelopen jaar reed Nissany ook in de Formule 2, maar daarin kwam hij niet verder dan de 19e plaats in het eindklassement. Williams zal in dit geval ongetwijfeld ook naar de financiële kant van het verhaal hebben gekeken.

Roy Nissany


Nissany komt niet alleen in drie vrije trainingen in actie, maar zal ook tijdens de korte wintertest in de Williams stappen. Vanaf het strand in Tel Aviv reageert de reservecoureur op het nieuws. "Sinds het begin van onze samenwerking hebben we op veel vlakken progressie geboekt. Die drie vrije trainingen vond ik geweldig en ook achter de schermen zijn we productief geweest. Door mijn werk bij Williams ben ik zeker een betere coureur geworden."

Teambaas Simon Roberts is tevreden met de inbreng van Nissany. "Zowel op het circuit als in de simulator is Roy waardevol geweest. We geven daar in 2021 graag een vervolg aan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS