Formule 1

Rossi dacht vroeger net als Max Verstappen: "Deze antwoorden verrassen mij niet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2022 06:03

Max Verstappen liet zich recent ontvallen dat hij geen interesse heeft om de Triple Crown binnen te halen. De Red Bull-coureur wil graag in de toekomst Le Mans winnen, maar ziet geen heil in de Indy 500. De Limburger vindt de veiligheid niet groot genoeg. Alexander Rossi, de winnaar van de legendarische race van 2016 dacht eerst ook als Verstappen, maar heeft nu een ander inzicht.

Max Verstappen F1 Monaco

De coureur zegt dat hij de mening van Verstappen deelde toen hij in de Formule 1 reed, maar laat nu optekenen dat het oval racen inmiddels behoorlijk veranderd is. “Ik was ook zo'n gast. Wanneer je in een traject richting de F1 zit en je hele wereld draait om de F1, is het triest, omdat andere vormen van racen niet echt voor je bestaan. Het is zo’n een richtingsverkeer. Ik was ook zo.”, aldus Rossi tegen Sky Sports F1 ‘Any Driven Monday’-show. “Ik wist wat de Indy 500 was, maar gaf er geen aandacht aan. Maar wanneer je daar komt en de kans krijgt om het te doen, dan is het echt een ongelofelijk speciaal evenement. Niet alleen in de motosport, maar wereldwijd. Het is het grootste eendaags-evenement op de aarde.”

Rossi vond het niet leuk te horen van Verstappen dat hij een potentiële gevaar ziet bij de Indy 500 en daarom niet wil deelnemen. Rossi wijst dan ook naar de Monaco Grand Prix, die in hetzelfde weekend werd verreden. Daar brak de Haas F1-auto van Mick Schumacher ter hoogte van het zwembad in tweeën. “Op een manier is het misschien gevaarlijker”, vervolgt de oud-coureur van Marussia. “Maar, wij hadden vier crashes en geen auto ging in tweeën. Je kunt dat niet zeggen over de Monaco Grand Prix. Ik denk dat het veiligheidsargument ontwijkgedrag is. Deze antwoorden verrassen me niet, maar dat betekent niet dat ik het met ze eens ben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS