Formule 1

Ross Brawn over crash Verstappen-Hamilton: "Het zijn twee haantjes, die gaan zich niet meer inhouden"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2021 05:20 • Print artikel

Na afloop van iedere Grand Prix geeft sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn zijn kijk op de gebeurtenissen van het weekend. Zo ook over de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Brawn denkt dat het spel op de wagen is en dat beide coureurs zich niet zullen inhouden als de ander een inhaalpoging waagt.

Crash Verstappen Hamilton


"Max en Lewis zijn bij de stewards geweest en Max is aangewezen als schuldige", zo schrijft Brawn op de website van de Formule 1. "Fans zullen verdeeld zijn, dat weet ik zeker. Het mag duidelijk zijn dat beide coureurs de crash hadden kunnen voorkomen. Het is een consequentie van een strijd tussen twee coureurs die elkaar geen duimbreed toe willen staan. Het is jammer dat het zo is geŽindigd, want het had een geweldige race kunnen worden. Daar zijn we nu van beroofd."

"Het is interessant om te zien hoe deze strijd voor de titel verder gaat. We hebben Silverstone al gehad en dat was ook een controversieel incident. Ik denk niet dat deze crash de dynamiek heeft veranderd. Het zijn twee haantjes en daar zien we nu de gevolgen van. Ze zullen de rest van het jaar beiden niet voor de ander aan de kant gaan. Ik hoop dat het kampioenschap op de baan beslist wordt en niet in de bandenstapel of bij de stewards."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS