Formule 1

Ross Brawn kritisch op Lewis Hamilton: "Max had de juiste lijn en snelheid"

Uitgegeven door Bart • 20 april 2021 03:10 • Print artikel

De strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kan dit seizoen wel eens uitgroeien tot een historische titanenstrijd. De Red Bull is in de kwalificatie wat sneller, maar in de race zijn beide bolides aan elkaar gewaagd. De kwalificatie en de start van een race kunnen wel eens cruciaal worden en dan is de start in Imola een aardige graadmeter. Managing director van de Formule 1 Ross Brawn schuift de schuld van de onderlinge touché in bocht 1 in de schoenen van de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton Verstappen Imola


"Max had de beste lijn, zat aan de binnenkant en had de snelheid", zo schrijft Brawn op de website van de Formule 1. "Lewis had eieren voor zijn geld moeten kiezen, zeker in deze lastige, natte omstandigheden."

Na jarenlange dominantie van Mercedes en Hamilton komt een strijd tussen Verstappen en Hamilton de Formule 1 zeer goed uit. "Het zal een zware strijd worden en dat is natuurlijk fantastisch voor de Formule 1. Hamilton en Verstappen zijn twee coureurs op verschillende momenten in hun carrières, maar hun auto's zijn goed aan elkaar gewaagd. Dit kan zo maar eens een echte titanenstrijd worden, want de teams zullen de huidige auto minder ontwikkelen met 2022 in aantocht. Dit kan wel eens een gouden seizoen worden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS