Formule 1

Ross Brawn krijgt pijn in zijn ogen: "Ferrari heeft veel werk te doen"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2020 06:15 • Print artikel

Ferrari kreeg dit weekend veel kritiek over zich heen door de belabberde kwalificatie. Het was al bekend dat de Scuderia geen goede auto had gebouwd, maar de zevende en elfde plaats in de kwalificatie was ver beneden het niveau dat we van Ferrari mogen verwachten. De tweede plaats van Charles Leclerc kwam het team heel goed uit, maar zal waarschijnlijk slechts een doekje voor het bloeden zijn. Sportief directeur van de Formule 1 en oud-teambaas van Ferrari Ross Brawn zegt in zijn column voor de F1 dat er veel moet veranderen.

Charles Leclerc


"Het mag duidelijk zijn dat Ferrari na de kwalificatie in een moeilijke situatie zat, maar ze hebben zelf al toegegeven dat het heel teleurstellend was", zegt Brawn. "Charles liet zondag zien dat hij over veel talent beschikt door een opportunistische tweede plaats binnen te slepen. In moeilijke tijden komt het doorzettingsvermogen en talent van speciale coureurs naar boven."

"Maar Ferrari moet snel verbeteren, anders wacht een erg moeilijk seizoen", verwacht Brawn. "Ze hebben plannen om de auto in Hongarije te verbeteren, dus dat lijkt positief, maar de start is zwaarder dan verwacht. Ook voor Sebastian Vettel. Na alles wat er gebeurd is, is dat gaan dwalen in zijn hoofd. Hij zal verrast en geschokt zijn dat Ferrari niet met hem door wil en dan is het te begrijpen dat hij afgeleid is."

Brawn zag verder ook dat veel teams problemen hadden met de betrouwbaarheid. Max Verstappen viel uit met technische problemen, Mercedes had last van een sensor bij de versnellingsbak, Haas kampte met remproblemen en de pitstop van Kimi Raikkonen liep uit op een afgelopen wiel. Liefst negen coureurs haalden de finish niet.

"Ik kan het me niet herinneren dat we in één race zo veel mechanische problemen hadden. Sommige problemen zullen komen doordat teams lang niet hebben kunnen rijden na de wintertest in februari. Maar ook enkele mislukte pitstops laten zien dat de teams nog wat roestig zijn na een lange pauze. Maar we hebben ook geweldige actie gezien. Soms wat harder dan toegestaan, maar voor mij was het een geweldige race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS