Formule 1

Ross Brawn benieuwd naar succes sprintrace: "Als het een succes is, in 2022 zes sprintraces"

Uitgegeven door Bart • 11 juli 2021 18:40 • Print artikel

De Formule 1 experimenteert volgende week met een sprintrace als kwalificatie voor de hoofdrace. Dit jaar wordt dit format drie keer geprobeerd. Teams en coureurs mogen er na afloop hun mening over geven en dan wordt gekeken of het format gehandhaafd blijft. Als het een succes blijkt, zal de Formule 1 in 2022 bij zes races een sprintrace als kwalificatie houden. Het wordt geen concept dat bij alle races inzetbaar is.

Max Verstappen


"De teams hebben hard aan dit plan meegewerkt en zijn ook geïnteresseerd of dit een succes gaat worden", aldus F1-directeur Ross Brawn in een reactie aan The Race. "De coureurs kunnen het ons vertellen als ze het drie keer hebben geprobeerd. Iedereen mag er zijn mening over geven. In het verleden is gebleken dat veranderingen extreem moeilijk zijn in de Formule 1. Laten we het afwachten hoe dit gaat verlopen."

"We gaan het drie keer proberen en als het niets blijkt te zijn, moeten we dat ook eerlijk toegeven. Dan houden we alles bij het oude of kijken we naar andere initiatieven. Alle mensen die er nu sceptisch tegenover staan, wil ik vragen of het even af te wachten en aan te kijken hoe het gaat verlopen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS