Formule 1

Ross Brawn: "We zijn bestolen van een geweldig gevecht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2021 09:45 • Print artikel

Ross Brawn schrijft na ieder Grand Prix-weekend een column op de officiële website van de Formule 1. Na het weekend in Silverstone kan hij natuurlijk ook niet om het incident tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen heen.

F1 2021 Max Verstappen


“We zagen de hoofdrolspelers om de wereldtitel weer wiel-aan-wiel gaan, maar deze keer was er een aanrijding waardoor Max zijn race beëindigd werd”, aldus Brawn. “Het was een grote opluchting om hem uit de auto te zien stappen, voordat hij naar het ziekenhuis ging voor preventieve checks.”

Na de straf van 10 seconden wist Hamilton alsnog de race te winnen. Volgens Brawn was de straf voor het vergrijp in Copse Corner toereikend. "Bij dit soort zaken is er brede range van opties met wat goed of fout is. Het mag duidelijk zijn dat we bestolen zijn van een geweldig gevecht. Niemand wil dat het kampioenschap wordt beslist door crashes en straffen. In dit geval was er een serieus risico voor beide coureurs."

Volgens de sportief directeur van de Formule 1 zullen beide coureurs van de situatie leren. “Het is iets waar beide coureurs op zullen reflecteren. Ik hoop dat we dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen, omdat ik denk dat ons een fantastisch gevecht ontnomen is. Ze vochten een halve ronde hard tegen hard en dat was gaaf om te zien. Kun je voorstellen hoe dramatisch de Grand Prix was als dat de gehele race was geweest.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS