Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Roman Staněk moet bij Prema plaatsmaken voor Jamie Chadwick, Formule 2 lonkt

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2020 13:55 • Print artikel

Het team van Prema heeft dinsdag de komst van Jamie Chadwick en het vertrek van Roman Staněk bekendgemaakt. De 16-jarige Tsjech tekende afgelopen februari een contract bij Prema om in het Formule Regional European Championship te gaan rijden, maar ontbrak afgelopen week al tijdens de test op het circuit van Mugello. Jamie Chadwick zal zijn plaats innemen.

Roman Stanek


"Prema en Roman Staněk hebben in gezamenlijk overleg besloten de samenwerking voor het 2020 Formula Regional European Championship te beëindigen", aldus het succesvolle team in een persbericht. "We wensen Roman veel geluk in zijn toekomstige racecarrière."

Na succesvolle jaren in de kartsport maakte Staněk vorig jaar zijn debuut in de single-seaters in de Formule 4 als lid van het Sauber Junior Team. Bij US Racing streed hij mee in het ADAC en het Italiaanse F4 kampioenschap. In Duitsland boekte de rookie twee overwinningen en eindigde hij op de vierde plaats, terwijl hij ook in Italië een zege wist te boeken.

Tijdens de lockdown vanwege het coronavirus heeft Staněk in het Tsjechische Most getest voor het Formule 2-team Charouz Racing System. Bij het team rijden dit jaar Louis Deletraz en Pedro Piquet. Het is onbekend wat de toekomstige kansen voor jonge rijder bij dit team zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS