Formule 1

Romain Grosjean wil naar Le Mans: "Ik houd mijn vingers gekruist"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 februari 2023 07:30

Romain Grosjean werd recent aangekondigd als een van de LMDh-ontwikkelingscoureurs van Lamborghini. De voormalig Formule 1-coureur hoopt volgend jaar zijn debuut te maken tijdens de 24 uur van Le Mans, mits zijn verplichtingen in de IndyCar dat toestaan. Recent reed de coureur al de 24 uur van Daytona in de GTD-klasse en zette een mooie vierde plaats neer. Dit debuut in het endurance racen smaakt naar meer.

Romain Grosjean

“Endurance racen is iets wat ik al een lange tijd wilde doen”, zegt Grosjean tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat het mooie aan het IndyCar-kampioenschap en de IMSA endurance races is, dat ze geen samenloop kennen, dus krijgen we de kans om beiden te doen. Ik krijg de kans om erg egoïstisch te zijn en te rijden in de IndyCar en voor mijzelf te zorgen. Ik krijg de kans om de ervaring te delen van iets als de 24 uur met mijn teamgenoten en het team.”

“Dit jaar heb ik Daytona gedaan, ik ga Sebring doen en waarschijnlijk de Petit Le Mans. Volgens jaar gaat het programma deze races bevatten plus de 24 uur van Le Mans, dus ik houd mijn vingers gekruist dat we dat weekend vrij hebben bij de IndyCar. Ik denk dat dit heel logisch zou moeten zijn. Hoeveel van ons waren er, 10 IndyCar-coureurs in Daytona? Ik denk dat het voor beide klassen ongelofelijk is. Als we Le Mans ook kunnen doen, is dat ook gaaf, omdat het gewoon zo cool is.”

“Ik herinner mij Mario, die over de Atlantische Oceaan vloog om Monaco en de Indy500 te doen... En die gasten, zij reden overal, Formule 3, Formule 2, Formule 1. Dus ja, ik kijk uit naar het project. Er gaan veel ontwikkelingen aankomen. Tegen de tijd dat we het IndyCar-seizoen eindigen, gaat de LMDh hier in de States zijn. En dat is waar ik veel tijd ga besteden.”

Overigens benadrukt Grosjean dat de IndyCar zijn prioriteit heeft en dat de IMSA- en WEC-races met Lamborghini waar mogelijk ingepast worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS