Formule 1

Romain Grosjean wil in Abu Dhabi weer terug in de auto zijn: "We gaan gewoon zien hoe hij zich voelt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 15:01 • Print artikel

Romain Grosjean wil in Abu Dhabi, tijdens de seizoensfinale, weer terug in de auto van het Haas F1 Team zijn, zo meldt zijn teambaas Guenther Steiner. Daarmee krijgt de Fransman mogelijk toch nog een waardig afscheid in de koningsklasse van de autosport, nadat hij een horrorcrash meemaakte in Bahrein. Voor de aankomende race in Bahrein neemt Pietro Fittipaldi zijn plek in, maar als het aan Grosjean ligt is dat dus eenmalig.

Romain_Grosjean_F1_Haas_crash

“Romain wil het beslist doen”, zegt Steiner tegen MotorsportWeek. “Ik sprak hem er gisteren over. Hij wil er in Abu Dhabi bij zijn. Ik zei dat hij moest proberen beter te worden, we bespreken op zondag of maandag wel of het te doen is. We gaan die brug pas over als we daar aankomen. Pietro is hier, Romain is hier. We moeten gewoon gaan zien hoe hij zich voelt. Het hangt van zijn gezondheid af.”

"De doctoren waren tevreden met hem en dat het helingsproces is zoals ze het verwacht hadden. Geen terugslag, helemaal niets.” De Oostenrijker zegt met zijn coureur gesproken te hebben over het ongeluk, waarbij een impact van 53G werd gemeten, die de auto in tweeën splitste. “Hij herinnert zich dat hij eruit wilde komen, dat hij er uitkwam en hij legde alles erg goed aan me uit”, vervolgt de teambaas. “Wat hij me vroeg was: ‘Hoe ben ik hier beland?’ en ik zei dat hij over de auto van Kvyat reed, eerlijk gezegd, je ging naar rechts en reed over zijn voorvleugel, die jou in de muur deed belanden.”

“Hij zei dat hij de auto niet zag, maar ik wil hem geen woorden in de mond leggen en hij herinnert zich het niet. Ik denk dat hij zich niet realiseert wat hij deed. Ik wil niet zeggen dat hij iets van zijn geheugen verloren heeft. De rest, denk ik, ging zo snel dat hij het zich niet kan herinneren, je moet het hem zelf vragen, om eerlijk te zijn, van wat hij zich wel herinnert en wat niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS