Formule 1

Romain Grosjean oneens met tijdstraf Alonso: "Hij verdiende de straf niet, laat ze racen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juni 2022 16:05

Fernando Alonso leek afgelopen weekend weer tien jaar jonger toen hij tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada zijn Alpine op de eerste startrij neer plantte. Ondanks zijn tweede tijd in de kwalificatie viel hij door een matige strategie en wat problemen aan zijn auto in de race ver terug. Hij kwam als zevende over de eindstreep, maar ontving na afloop van de race een tijdstraf die hem degradeerde naar de negende positie.

Fernando Alonso

Zo goed als dat de kwalificatie ging, zo slecht verliep de race voor Alonso. De tweevoudig wereldkampioen kampte met motorproblemen en was daardoor een prooi voor zijn achterliggers. In de eindfase verdedigde hij met hand en tand zijn positie, en dat kwam hem duur te staan. Zijn verdedigende acties in de richting ban Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas kwamen hem duur te staan. Volgens de aanwezige stewards zou Alonso op het rechte stuk hebben geslingerd over de baan, hij ontving hier een tijdstraf van vijf seconden voor die hem degradeerde naar de negende positie.

Zoals gewoonlijk bij een uitspraak van de stewards zijn er mede- en tegenstanders van het oordeel. Voormalig teamgenoot van Alonso, Romain Grosjean kan zich niet vinden in de straf van de Spanjaard. Op zijn YouTube-kanaal geeft de IndyCar-coureur zijn analyse over het voorval: "Ik ben het echt volledig oneens met die straf voor Alonso. Hij verdiende de straf niet voor het slingeren. Dat rechte stuk is niet eens recht, dus hoe kan je rechtdoor gaan? Laat ze gewoon racen. Wiel aan wiel gevechten zijn goed om te zien. Je moet daar wel limieten aanstellen, maar ik zag niets verkeerds. Ik denk dat het mooie duels waren en het was leuk om te zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS