Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Romain Grosjean naar Indycar?

Uitgegeven door Pascal Wekema • 18 januari 2021 10:34 • Print artikel

Volgens RACER zou Romain Grosjean op het punt staan om een contract te tekenen met het team van Dale Coyne Racing om in 2021 in de Indycar te gaan rijden. Zijn carrière in de Formule 1 kwam vroegtijdig tot een einde na zijn gigantische crash tijdens de Grand Prix van Bahrein waar hij nog altijd brandwonden van op zijn handen heeft. Tijdens zijn herstel heeft hij volgehouden dat hij wil gaan racen in het aanstaande seizoen. Grosjean wilde zelf geen commentaar geven op deze geruchten omtrent zijn vermoedelijke optreden in de NTT IndyCar series.

Rromain Grosjean naar Indy Car?


A.J. Foyt Racing of Coyne?
Eerst gingen de geruchten rond dat de 34-jarige Fransman een contract bij A.J. Foyt Racing ging tekenen maar hij staat nu hoog op de lijst bij Coyne Racing. Het zou volgens RACER gaan om een contract voor het hele seizoen en het is nog niet bekend of Grosjean ook de ovals mee gaat pakken.

Vrije zitjes bij Coyne
Naast de naam van Grosjean worden ook namen genoemd als Ed Jones, die in 2017 ook al voor het team uitkwam. Verder wordt Charlie Kimball genoemd, die vorig seizoen 18e werd in het veld en toen uitkwam voor A.J. Foyt Racing. Ook de naam van de vervanger van Grosjean tijdens de laatste twee Formule 1 Grand Prix, Pietro Fittipaldi wordt genoemd als mogelijke kanshebbers. Er zijn bij het team twee zitjes te vullen, want Santino Ferrucci stapt over naar de Nascar Xfinity Series en Alex Palau gaat rijden bij Ganassi.

De bevestiging van de deal zou binnenkort al kunnen volgen waardoor Grosjean twee Rookie testdagen kan gebruiken bovenop de gebruikelijke testdagen voordat het seizoen van start gaat op Barber Motorsports Park.

Veel oud Formule 1 coureurs op de grid
Mocht de deal rondkomen dan voegt Grosjean zich in een rijtje met veel andere oud Formule 1 coureurs die in 2021 op de grid staan, Marcus Ericsson, Alexander Rossi, Takuma Sato en Sebastien Bourdais. Laatstgenoemde reed in 2011 zijn eerste volledige Indycar seizoen eveneens voor het team van Dale Coyne.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS