Formule 1

Romain Grosjean moet dit jaar alsnog zijn Mercedes F1-test krijgen

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2022 09:02 • Print artikel

Romain Grosjean kan zich dit jaar opmaken voor een test in de kampioenschap winnende Mercedes. Na zijn heftige crash in Bahrein beloofde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat de Fransman in een Mercedes zou mogen testen. Dat zou eigenlijk vorig jaar in Frankrijk al gebeuren, maar vanwege de coronapandemie werd de race op Paul Ricard naar voren gehaald. Dat viel samen met de IndyCar-race op Road America.

Romain Grosjean


De 35-jarige Grosjean stuurde een aantal weken na de geruchtmakende laatste F1-race in Abu Dhabi een berichtje naar Toto Wolff, zo gaf hij aan tijdens een mediadag van de IndyCar. "Een paar weken na die race heb ik een bericht naar Toto gestuurd. Hij bedankte me en sloot af met 'we moeten je dit jaar echt een keer in onze auto zetten'."

"Het plan is dus nog steeds om een keer in de Mercedes te rijden. Vorig jaar zorgden een aantal zaken ervoor dat het niet door kon gaan. Dit jaar kan ik niet naar de Franse Grand Prix omdat we dan in Iowa rijden. Maar Mercedes wil het nog steeds een keer regelen en ik wil het ook graag. Mijn nek zal daarna aardig pijn doen, omdat ik daar een deel van mijn spieren heb verloren. Als het gaat gebeuren, is dat geweldig, maar mijn focus ligt natuurlijk op de races voor Andretti."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS