Formule 1

Romain Grosjean licht een tipje van de sluier op: 'Einde contract om financiële redenen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 09:36 • Print artikel

PORTIMAO - Romain Grosjean zegt dat de beslissing van Haas om aan het einde van het seizoen 2020 afscheid te nemen van zijn beide coureurs geworteld was in 'financiële redenen'. De Fransman en zijn teamgenoot Kevin Magnussen werden vorige week door Günther Steiner op de hoogte gebracht van het feit dat het duo niet langer deel uitmaakte van de plannen voor 2021.

Romain Grosjean Haas F1


Grosjean zei dat hij verwachtte dat de Amerikaanse equipe hemzelf of Magnussen zou laten vallen gezien het huidige economische klimaat rond F1 als gevolg van de COVID-19 pandemie.

"Ik wist dat één van ons aan het einde van het jaar waarschijnlijk uit het team zou worden gezet , alleen al vanwege de situatie in de wereld, en hoe COVID het financieel erg moeilijk heeft gemaakt voor veel bedrijven over de hele wereld", zei Grosjean in Portimão in de aanloop naar de Grand Prix van Portugal van dit weekeinde.

"Daarom zei ik tegen Günther toen hij me belde dat ik één van ons verwachtte, en hij zei: 'Nee, om financiële redenen moeten jullie allebei vertrekken'. Ik begrijp het. Het team gaat een andere weg in en ik wens ze geluk en het beste voor de toekomst."

Grosjean zei dat hij zijn opties voor het voortzetten van zijn autosportcarrière aan het afwegen is in de hoop op een stoeltje in een categorie die hem terug vooraan in het veld kan brengen. "Er zijn een paar gesprekken geweest en er zijn weinig opties voor wat betreft competities waarin ik graag zou willen racen", zei hij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS