Formule 1

Romain Grosjean: "Remproblemen kwamen door onvoldoende koeling"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2020 09:39 • Print artikel

Het team van Haas had tijdens de openingsrace in Oostenrijk een groot probleem met de remmen. Kevin Magnussen viel halverwege de race uit en ook Romain Grosjean moest voortijdig de strijd staken. Op de persconferentie op donderdag zei de Fransman dat de remmen onvoldoende gekoeld konden worden. Zeker in verkeer hadden beide bolides van Haas daar last van.

Romain Grosjean


"Ja, het probleem was gerelateerd aan de temperatuur", zei Grosjean tijdens het persmoment. "Dat hebben we in het verleden nog niet meegemaakt. Het koelsysteem was niet efficiënt genoeg, zeker als we in verkeer reden. We kijken naar diverse oplossingen om de remmen onder controle te krijgen, maar het is nooit fijn als je vanaf ronde twee al moet liften om de remmen te sparen."

Grosjean, die overigens eerder deze week vond dat het onacceptabel is dat Lewis Hamilton meer dan 40 miljoen euro per jaar verdient, miste vorige week het grootste gedeelte van de eerste vrije training, maar zal vrijdag één belangrijk doel hebben. "We zullen ons focussen op de long runs en om de temperatuur van de remmen onder controle te krijgen. Ik maak me er niet te veel zorgen om, maar je bouwt wel zelfvertrouwen op als het vanaf de eerste vrije training allemaal loopt zoals je gepland had."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS