Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Romain Grosjean: "In de Indycar ben ik een groentje en moet ik nog veel leren"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 maart 2021 09:01

IndyCar-rookie Romain Grosjean heeft duidelijk gemaakt dat zijn schat aan ervaring in de Formule 1 geen garantie is dat hij onmiddellijk een koploper zal zijn in zijn nieuwe omgeving van de Indy Car. Grosjean gaat voor Dale Coyne Racing racen in de nummer 51 Rick Ware Racing-Honda in 13 ronden van het IndyCar-seizoen 2021 op circuits en stratencircuits.

Romain Grosjean

De 34-jarige zal het opnemen tegen andere voormalige Formule 1 coureurs zoals Max Chilton, Takuma Sato, Alexander Rossi en Marcus Ericsson. "Ik ben een Formule 1-coureur, ex-Formule 1-coureur. Veel mensen dachten toen ik eraan kwam: ‘Ja, je gaat winnen omdat je een F1-coureur was’. Ik denk niet dat je het zo moet zien," liet Grosjean weten aan Motorsportweek.com.

“Die jongens hebben veel ervaring, ze zijn super, supersnel, ze zijn topcoureurs. Ze zijn hier al een hele tijd. Ik zal me concentreren op wat ik kan doen en wat ik kan leren. Ik ga zoveel mogelijk mijn eigen werk doen. In de Indycar ben ik een groentje en ik moet nog veel dingen leren", zei Grosjean.

De Fransman heeft onlangs de kans gehad om aan zijn nieuwe auto te wennen, nadat hij getest had op Barber Motorsports Park en Laguna Seca. Ondanks zijn enorme race-ervaring, geeft Grosjean toe dat hij zich zal moeten aanpassen aan een reeks nieuwe aspecten van het IndyCar-racen. "Van de rollende start tot het bijtanken tot de racecircuits, er zijn veel, veel dingen te leren. We gaan stap voor stap te werk. We zullen zien hoe het gaat. Het team is erg goed geweest. Ik heb het gevoel dat we een goede voorbereiding hebben, maar er gaat niets boven ervaring", besluit Romain Grosjean.

Grosjean maakt zijn IndyCar-racedebuut in Barber voor de Honda Grand Prix van Alabama op 18 april waar ook onze landgenoot Rinus 'Veekay' van Kalmthout (interview) aan de start staat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS