Formule 1

Romain Grosjean: 'Ik heb er nooit aan gedacht te stoppen met racen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2021 12:00 • Print artikel

Romain Grosjean heeft nooit heeft overwogen om de autosport te verlaten terwijl hij in zijn ziekenhuisbed lag na zijn horrorongeluk in Bahrein. Dat zegt hij in een interview met racinggames.gg.

Romain Grosjean


De Fransman ontsnapte uit zijn brandende wrak met 'slechts' ernstige brandwonden aan zijn handen, en een verstuikte enkel, terwijl het veel erger had kunnen zijn.

Maar met een IndyCar-stoeltje voor 2021 en de bevestiging dat hij een zitje heeft gekregen voor een privé-afscheidstest met een onbevestigd F1-team, ligt zijn weg terug naar de autosport nu voor hem open.

"2020 was een vol jaar", zei Grosjean. "Tussen de start van het seizoen en de pandemie ging ik elke week racen en bouwde ik aan mijn e-sportsteam. Toen de crash in Bahrein was gebeurd, wist ik niet wat het volgende zou zijn.

"Op het ziekenhuisbed was mijn eerste gedachte: 'hoe kan ik terugkomen in de autosport?' Ik heb het zo lang als ik kon en zo hard als ik kon geprobeerd en ik heb er nooit aan gedacht om te stoppen met racen."

"IndyCar zat altijd in mijn achterhoofd en ik wilde in IndyCar gaan racen. Ik gebruikte e-sports om de circuits te leren kennen en gelukkig kon ik de IndyCars en de circuits vinden op de meeste games."

Grosjean, die 10 podiumplaatsen behaalde in zijn F1-tijd, sprak over de lancering en groei van zijn e-sports-team en onthulde dat het gebruik van zijn eigen simulator een rol heeft gespeeld bij zijn herstel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen als IndyCar-coureur.

"Ik was blij dat ik de sim thuis had, omdat dat het eerste was waarmee ik weer kon gaan racen na het ongeluk", legde hij uit. "Ik ben nogal wat op de sim bezig geweest om ervoor te zorgen dat mijn linkerhand in de juiste positie komt en de huid het aankan. Het is niet alleen een cool speeltje voor thuis, maar het heeft me ook goed geholpen tijdens de revalidatie."

"Ik heb altijd al een oogje op e-sports gehouden, maar vorig jaar, met de pandemie, voelde ik dat het de perfecte tijd was om een e-sportteam op te zetten. Ik vind het leuk om dingen op te bouwen en ik kreeg de kans."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS