Formule 1

Romain Grosjean: "Ik heb mijn eerste Le Mans niet uitgereden, dus ik ben blij dat..."

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 juni 2024 09:01

Lamborghini Iron Lynx heeft een gedenkwaardige top 10-klassering behaald in de 24 uur van Le Mans 2024. De Lamborghini SC63 LMDh-raceauto's van het team voltooiden hun eerste race in de historische race. Niet alleen kwamen beide auto's over de finish, maar ze deden dat ook zonder n bezoek aan de pitbox en zonder grote problemen, waarbij elke pitstop zo goed mogelijk werd geoptimaliseerd.

#19 Matteo Cairoli Andrea Caldarelli Romain Grosjean

De #63, bestuurd door Mirko Bortolotti, Daniil Kvyat en Edoardo Mortara, behaalde een uitstekende tiende plaats, waarmee het team zijn eerste punten in het FIA World Endurance Championship binnenhaalde. Niet ver daarvandaan eindigde de #19-auto van Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli en Romain Grosjean op P13. Beide auto's reden slechts twee ronden minder dan de winnaars.

De start van de race, voor een recordpubliek van 329.000 fans, had Caldarelli en Mortara aan boord en bleek lastig omdat het team last had van wat kleine carrosserieproblemen. De problemen konden snel verholpen worden, maar kostten kostbare tijd. De nachtruns werden vervolgens benvloed door hevige neerslag en de wedstrijdleiding koos ervoor om enkele uren achter de Safety Car te rijden. Geconfronteerd met fysieke uitputting en zorgen over het weer, droegen de coureurs het team de ochtend in.

Ondanks een paar vervelende straffen wisten Bortolotti, Mortara en Kvyat uiteindelijk hun eerste FIA WEC-punten binnen te slepen, wat een ongelooflijke prestatie van het team en de Italiaanse fabrikant onderstreepte in een historische eerste prototype-start op Le Mans in de Hypercar-klasse.

Romain Grosjean: "Ik heb mijn eerste Le Mans niet uitgereden, dus ik ben blij dat we nu het einde hebben gehaald met Lamborghini Iron Lynx. Het was een droom. Ik bedank het team voor de kans, want persoonlijk was het iets wat ik wilde doen en ik heb het gedaan. Ik ben erg trots op de prestatie. Natuurlijk had het beter gekund, we hadden in de top 10 kunnen staan, maar het is geweldig dat de #63 het heeft gehaald. Het was een geweldige ervaring, een geweldig weekend voor iedereen en veel om van te leren voor de toekomst. We hebben Sebring uitgereden, een van de zwaarste races ter wereld, en Le Mans is ook niet makkelijk. We hebben die twee races uitgereden en dat hebben we in goede vorm gedaan!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS