Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Roll out op CM.com Circuit Zandvoort van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 30 maart 2021 16:01 • Print artikel

De Porsche Carrera Cup Benelux ging vandaag over tot actie, met een officiële “Roll Out” op CM.com Circuit Zandvoort. Een maand voor de eerste race van het seizoen, die in het voorprogramma van de FIA WEC 6 uur van Spa wordt afgewerkt, kunnen de teams voor het eerst aan de slag met de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup, type 992. Met zijn 510 pk en een uiterst verzorgde aerodynamica is dit de meest krachtige Cup die ooit uit de ateliers van Porsche Motorsport is gerold. RaceXpress.nl was erbij op Zandvoort om de Porsche-vloot te zien schitteren.

Porsche_Carrera_Cup_Benelux roll out op CM.com Circuit ZandvoortRoll out op CM.com Circuit Zandvoort van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021

Het minste wat we kunnen schrijven is dat de komst van de nieuwe 911 GT3 Cup een ongezien enthousiasme voor het Benelux-kampioenschap heeft veroorzaakt. Niet minder dan 21 rijders van tien verschillende teams hebben hun deelname aan de zes raceweekends van het seizoen 2021 al bevestigd. Ze vertegenwoordigen een uitstekende mix van jonge talenten, die een plaatsje in de Porsche Motorsport piramide ambiëren, en sterke amateur-rijders. Hoewel titelverdediger Loek Hartog de Carrera Cup Benelux wist te gebruiken als een opstap richting een internationale carrière, maken twee voormalige kampioenen dit jaar hun comeback: de Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) en de Nederlander Xavier Maassen (TeamPGZ by Redant Racing), respectievelijk de kampioenen van 2016 en 2017.

Roll out op CM.com Circuit Zandvoort van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021

Een duo dat zeker deel uitmaakt van het groepje favorieten, maar nogal wat rijders willen zich in de Pro-categorie in de kijker rijden. Dan denken we in de eerste plaats aan de terugkerende Glenn van Parijs (NGT), ex-eenzitterracer Ghislain Cordeel (GP Elite) en de Nederlander Huub Van Eijndhoven (PGZ-JW Race), in 2020 de auteur van enkele opvallende prestaties. Maar dat is niet alles! De kampioen van de Clubsport Division in de Porsche Sprint Challenge Benelux, Thierry Vermeulen (GP Elite), zet dit jaar de stap richting de Carrera Cup Benelux. Met Steven van Rhee (GP Elite) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) vormt hij een trio jonge wolven die zeker in de gaten moeten worden gehouden. Stuk voor stuk beseffen ze dat de Porsche Carrera Cup Benelux de start kan vormen van een carrière op hoger niveau.

CM.com Circuit Zandvoort Porsche Carrera Cup Benelux 2021


Dit seizoen wordt het ook interessant om de prestaties van Michael Cool (NGT), Nicolas Vandierendonck (Q1-EMG), Filip Teunkens (Q1-EMG), Floris Dullaart (GP Elite), Ziad Geris (GP Elite) en Nicolas Saelens (Belgium) in Pro-Am te volgen. Jan Lauryssen (Q1-EMG), Jeroen Kreeft (Parker Revs Racing) en het duo Ad Geerts-Luc Vanderfeesten (PGZ-Redant) zullen dan weer kampen om de zege in de klasse voorbehouden aan de Am-rijders. Strijd op alle niveaus, heet zoiets. De zes racemeetings die op de agenda staan worden allemaal in een hyperprofessioneel kader afgewerkt, met races in het voorprogramma van de FIA WEC, ADAC GT Masters en DTM.

Circuit Zandvoort van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021

“De Porsche Carrera Cup Benelux is één van de zes kampioenschappen waar dit jaar met de nieuwe 911 GT3 kan worden geracet", liet Olivier Aerts, Series Manager optekenen. "Enkel de Porsche Mobil 1 Supercup en de Duitse, Franse, Aziatische en Noord-Amerikaanse Cup verkeren in hetzelfde geval. We moeten Porsche Motorsport daarvoor zeker bedanken, net zoals de rijders en teams die ons van bij de start hun vertrouwen schonken.”

Porsche Carrera Cup Benelux 2021

“De jaargang 2021 van de Porsche Carrera Cup wordt wellicht de beste ooit”, bevestigt Olivier Aerts. “De deelnemerslijst ziet er schitterend uit, met een mooie mix van professionele rijders, jonge talenten en gentlemen drivers die op het hoogste niveau hun mannetje kunnen staan. We staan te popelen van ongeduld om de motoren van de nieuwe 911 GT3 Cup wagens voor de eerste keer door de Zandvoortse duinen horen weergalmen!”

Porsche Carrera Cup Benelux 2021

De Roll Out van dinsdag gaf de teams de gelegenheid om hun nieuwe bolides helemaal onder de knie te krijgen. Omdat ook de rijders van de Porsche Mobil 1 Supercup van de partij zullen zijn, konden de deelnemers aan het Benelux-kampioenschap meteen over goede referentietijden beschikken. Een tweede testdag wordt op 16 april op het Circuit van Spa-Francorchamps gehouden, en het Ardense circuit is ook het decor voor de openingsmanche van het seizoen, van 29 april tot 1 mei.

Porsche_Carrera_Cup_Benelux_calender_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS