Formule 1

Roger Penske trapt bij Porsche op de rem: "Le Mans 2023 ligt al om de hoek"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2022 12:55 • Print artikel

Porsche komt volgend jaar met zijn LMDh naar het FIA World Endurance Championship en Le Mans. Thomas Laudenbach, de motorsport directeur bij het automerk, hoopt dat komend jaar ook de twee auto's uit de IMSA kunnen worden ingevlogen naar het Circuit de la Sarthe. In dat geval zou het team met vier auto's aan de start staan. Roger Penske, die de auto's met Porsche Team Penske gaat runnen, houdt een grote slag om de arm.

Porsche

"Het is zeker nog geen feit dat we komend jaar met vier auto's aan de start staan", reageert Penske tegenover Sportscar365. "We kijken altijd naar hoe we ervoor staan en het laatste dat we willen is dat we onszelf voorbij rennen. Le Mans 2023 ligt al om de hoek en we hebben de auto's nu nog niet. Over bijna drie maanden gaan we al racen."

De Amerikaan zegt dat een uitbreiding van het aantal autoís pas voor 2024 overwogen moet worden. "Ik zou zeggen dat we mogelijk in 2024 een derde auto kunnen runnen. Maar daar ligt niet onze prioriteit. Gesprekken kunnen we altijd voeren, maar het gaat eerst om het runnen van twee auto's en de coureurs voor die twee auto's. Voor volgend jaar zie ik het niet gebeuren dat we vier auto's aan de start hebben. Lamborghini komt ook en we moeten ons niet laten meeslepen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS