Karting • Karting Diversen

Rocco Coronel wint laatste race in Strijen en eindigt als vice-kampioen: "Echt het uiterste eruit gehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2021 02:18 • Print artikel

Strijen – Het clubkampioenschap van Strijen in de Mini Parilla-klasse leverde een spannende strijd op tussen Rocco Coronel en Memphis Joren. De zoon van Tom Coronel was op de afsluitende racedag een klasse apart. Hij pakte pole position en toonde zich in alle drie de races de sterkste. Aangezien Memphis drie keer tweede werd, kwam Rocco een puntje te kort om kampioen te worden.

null

Rocco, uitkomend voor SigN Mind Racing van Bjorn Bakker, vertelt over de spannende middag op de kartbaan van SHW in het Zuid-Hollandse Strijen: “Ik had één opdracht en dat was alles winnen om kans te maken om kampioen te worden. Dat is gelukt, maar dan moest Memphis minimaal een keer derde worden. Hij heeft super en veilig gereden om iedere keer tweede te worden, waardoor hij net met één punt kampioen is geworden. Natuurlijk baal ik, want ik mis het kampioenschap op één punt, maar ik heb echt het uiterste eruit gehaald.”

In de kwalificatie pakte Rocco pole position met een tijd van 32.868. “Het was super spannend, maar het ging helemaal top. In de kwalificatie heb ik in mijn laatste ronde de snelste tijd gepakt. Daarna heb ik de drie races allemaal gewonnen. In de eerste race moest ik als eerste starten, had ik een hele goede start en kon ik uiteindelijk wegrijden. Al moest ik ook een beetje tactisch rijden natuurlijk.”

In de tweede werd het extreem spannend tussen beide concurrenten. “In de tweede race konden andere jongens langer bijblijven. Zo bleef het tot de finishlijn erg spannend. Het was echt heel close. Ik won de race met een voorsprong van slechts 0.088. In de derde race ging het weer tussen Memphis en mij en ook in die race was het verschil op de finish heel klein.”

Ondanks de teleurstelling over het missen van het kampioenschap was Rocco zeer tevreden met zijn prestatie. “De baan in Strijen ligt me goed. Bij de vorige clubrace won ik de eerste twee races. Toen had ik een dag daarvoor nog in Spa gereden en daar drie manches gewonnen en reden we een dag later op zondag alweer in Strijen. In de derde race had ik veel pech in de formatieronde. Mijn motor viel uit door een vetgeslagen bougie. Ik moest dat zelf oplossen, anders zou ik gediskwalificeerd worden, maar ik kreeg hem toch weer aan de praat. Ik dacht dat ik van een official de baan mocht afsnijden om achteraan het veld aan te sluiten, maar het mocht toch niet en ik kreeg een straf. Ik vond dat niet terecht, omdat ik er geen voordeel uit gehaald heb. Eigenlijk mocht ik als eerste starten. Toch was dat een vet weekend met vijf overwinningen uit zes manches, verdeeld over twee races in een weekend", blikte Rocco terug. Waar hebben we dat eerder gehoord bij de familie Coronel...? Afgelopen weekend reed Tom Coronel ook twee races in een weekend en moest heen en weer pendelen tussen Most en Barcelona.

Start Mini's met Rocco Coronel aan kop

Naast het clubkampioenschap in Strijen rijdt Rocco dit jaar ook het NK IAME, clubraces in Venray, het Benelux kampioenschap en het GK4 kampioenschap. “In het NK sta ik momenteel derde en in de GK4 sta ik eerste. Ik heb dit jaar een grote stap gezet met dank aan Bjorn en Rob en dat voelt echt heel goed. Het is veel leuker dan vroeger toen ik nog in de middenmoot reed. Misschien is dat wel leuker rijden, omdat je dan meer kunt inhalen en strijden. Nu moet ik proberen weg te rijden of goed verdedigen.”

In huize Coronel woedt een behoorlijke strijd om wie dit jaar de meeste bekers wint. Rocco vreest dat zijn vader Tom tot nu toe dit seizoen meer bekers heeft gewonnen. “We hebben de bekers nog niet geteld, maar ik denk dat mijn vader voor staat. Helemaal eerlijk is het niet, omdat hij veel kleine races rijdt. Die mogen eigenlijk niet meetellen. Dan kunnen we net zo goed op de kartbaan in Huizen wedstrijdjes gaan houden, haha! Ik hoop hem dit jaar nog te verslaan en daar ga ik mijn best voor doen.”

Maar er zijn nog meer kanshebbers bij familie Coronel. Moeder Paulien Zwart racet in de BMW racing cup en Rocco's zuster Carmen is heel erg succesvol in de paardensport en hengelt de ene na de andere beker binnen. Dus Rocco en Tom zijn gewaarschuwd...

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep, jouw-pensioen.nl en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik bedank Bjorn, Bas en Rob, mama en papa, mijn zus Carmen, mijn familie en mijn sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS