Karting • Karting Diversen

Rocco Coronel snel in Grand Prix van Strijen; weer een beker voor de jongste telg van de bekende racefamilie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 mei 2021 13:02 • Print artikel

STRIJEN – En dat was alwéér een podiumplaats voor karter Rocco Coronel. Want de tienjarige zoon van de coureurs Tom Coronel en Paulien Zwart werd zondag keurig tweede tijdens de Grand Prix van Strijen. Hij deed zo tegelijkertijd goede zaken voor het clubkampioenschap en hij verstevigde zijn tweede plaats in de tussenstand in de Mini Parilla-klasse. Na afloop kreeg de jongste telg van de racefamilie van Coronel dan ook nog eens de fraaie beker die hoort bij de jaarlijkse Grand Prix.

Rocco Coronel

“Ik ben op zich wel blij. Het gaat goed dit seizoen”, zei Rocco met een tevreden lach. Want tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap was hij ook al tweede geworden. Later werd hij derde tijdens een race om het clubkampioenschap van Venray en ruim twee weken geleden won de door Dijkstra/Draisma Bouwgroep gesteunde karter de tweede ronde van het GK4-kampioenschap. “Je het gaat wel lekker dit jaar”, glunderde het jonge talent. “We hebben veel getraind in de winter en ik krijg steeds meer ervaring. En van mijn team SignMind Racing uit Huizen krijg ik altijd veel goede tips.”

Dat resulteerde erin dat Rocco ook in Strijen direct snel was. De trainingen gingen goed en dus had hij goede hoop op een mooi resultaat in de kwalificatie. Helaas viel dat uiteindelijk een beetje tegen, want Rocco eindigde als zesde. Al kon hij er weinig aan doen. “De carburateur bleek lek”, legde hij uit.

Het betekende dat de snelle Utrechter in de eerste race als zesde moest starten. Hoewel dat dus een lagere positie dan waar hij qua snelheid thuishoorde, deerde hem dat bijzonder weinig, bleek wel in de eerste meters van de race. Bij de start haalde hij prompt drie rijders in.

“En in de volgende ronde pakte ik nog iemand.” Op dat moment lag hij dus al op de tweede plaats. Toen was de jacht geopend op de nummer één. Die bleek inmiddels te ver weg. “Maar ik was wel tevreden met de tweede plek”, zei Rocco.

Rocco Coronel

Door dat resultaat mocht hij tijdens de tweede race op een heel wat betere tweede plek starten. “De start was weer heel goed. Ik ging buitenom bij de nummer één en dus had ik de koppositie.” Dat hij toen onder druk stond om de koppositie te behouden, deerde hem niet.

“Vroeger keek ik dan heel veel achterom, maar dat doe ik niet meer. Ik weet dat ik gewoon vooruit moet blijven kijken.” Zo slaagde hij erin de leiding een aantal rondes vast te houden, “maar daarna haalde de nummer twee me in. Ik had nog wel veel verdedigd, maar hij ging me uiteindelijk toch voorbij. Dat was wel een beetje balen; hij was net iets te snel voor me.”

En dus mocht hij in race drie ook op de tweede plaats starten. Opnieuw zette hij samen met de winnaar van de eerste twee races het tempo. Daarin toonden zij zich een klasse apart, want weldra hadden ze een behoorlijk gat geslagen naar de nummer drie. Rocco verloor uiteindelijk wat terrein op de rijder op kop, maar hij wist dat zijn tweede plek met zoveel voorsprong niet in gevaar zou komen.

Drie keer tweede, een resultaat om trots op te zijn. En vooral: Rocco had opnieuw uitstekende zaken gedaan voor het kampioenschap. “We hadden voor de race gezegd nadenken over het kampioenschap en zoveel mogelijk punten binnenhalen”, zei zijn trainer Bjorn Bakker. “Dat is gelukt. Hetzelfde resultaat als tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap, maar we zaten nu dichter bij de nummer één.”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik bedank Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS