Karting • Iame X30 Euro Series

Rocco Coronel sluit topjaar af met tweede plaats in het Nederlands kampioenschap: "Nu kart verkopen of ophangen"

Uitgegeven door Bart • 10 december 2021 07:29 • Print artikel

Eindhoven - Ondanks enkele bevroren tenen heeft Rocco Coronel uit Eemnes ook in zijn laatste race in de Mini-Parilla klasse een beker mee naar huis genomen. De zoon van Tom Coronel en Paulien Zwart reed tijdens het NK IAME op de Landsard in Eindhoven naar de tweede plaats. Daardoor is hij ook op de tweede plaats in het eindklassement van het Nederlands kampioenschap geŽindigd. Onlangs won Rocco het kampioenschap bij de GK4 Kart Series en het clubkampioenschap in Venray en denkt de jongste telg van de Coronel-familie dat hij de onderlinge strijd met vader Tom, wie de meeste bekers heeft gepakt dit seizoen, wel gewonnen heeft. "Ik denk dat ik de strijd met papa om de meeste bekers nu wel gewonnen heb."

Rocco Coronel

In het laatste kartweekend van 2021 waren de omstandigheden niet ideaal. Het was koud en nat, maar dat deerde Rocco niet. "We waren hier al op vrijdag en in de trainingen ging het meteen heel goed. Op zaterdag was de concentratie wat minder en ging het niet zo lekker", gaf Rocco eerlijk toe, "maar op zondag ging het weer goed."

Rocco meldde zich met zijn tijden weer voorin en was tevreden met de uitkomst in de kwalificatie. "Ik reed de derde tijd en daar was ik heel blij mee. Hierdoor mocht ik aan de binnenkant starten en dat is op deze baan gunstig. In de eerste race kreeg ik echter een beuk van achteren. Ik gleed naar buiten en drie karters konden me aan de binnenkant voorbij. Uiteindelijk heb ik die drie in de rest van de race weer ingehaald. Als derde gestart en als derde gefinisht."

"In de tweede race begon ik weer als derde, maar brak mijn ketting toen ik over de curbstone vloog. Dat was balen natuurlijk. Hierdoor moest ik in de finale van verder komen, maar ik had een topstart. Na de eerste bocht lag ik meteen weer op de derde plaats. Ik kon een gat trekken naar de nummer 4 en omdat bij Jason ook zijn ketting brak, ben ik in de finale als tweede over de finish gekomen."

Rocco begon het laatste weekend in Eindhoven als derde in het kampioenschap. Door zijn uitval in de tweede race werd het een rekensom over het eindklassement. Moeder Paulien Zwart hield nog een kleine slag om de arm. "Rocco heeft echt een super jaar achter de rug. Het was heel druk, maar na zin titel bij de GK4 is een tweede plaats in het Nederlands kampioenschap een mooi einde. Hierdoor is hij tweede of derde in de eindstand geworden." Rocco breekt in: "Nee, ik ben zeker tweede! Dat heb ik samen met Bjorn al uitgerekend." Met Bjorn doelt Rocco uiteraard op zijn trainer en begeleider Bjorn Bakker, die samen met monteur Rob de jongste Coronel-telg in de races ondersteund.

Coronel

Tweede of derde, Rocco heeft er in ieder geval weer een beker bij en dat is belangrijk in de onderlinge strijd met zijn vader. "Ik heb er sowieso weer een beker bij en ik denk dat ik de strijd met papa wel gewonnen heb. Ik ben in de GK4 en bij het clubkampioenschap in Venray kampioen geworden en tweede in het Clubkampioenschap van Strijen en dan nu tweede in het NK IAME en veel podiumplaatsen. Al die bekers bij elkaar, dat is echt heel gaaf!"

Zijn tweede plaats in Eindhoven betekent voor Rocco een fraai einde van een succesvolle periode in de Miniís. "Dit was mijn laatste race in de Mini-Parilla. Volgend jaar maken we de overstap naar de X30 Junior. Deze kart gaan we verkopen of ophangen. Dit was de laatste race, dus ik heb hem niet meer nodig. We hebben al een paar keer in de Junior gereden en dat ging heel goed. In Venray heb ik al een race met de Junior gereden en daar haalde ik zelfs twee Senioren in die al meer dan vier jaar op dat niveau rijden."

Moeder Paulien is trots op alle prestaties in de Mini-Parilla, maar is toch een beetje huiverig voor de overstap naar de Junior. "Dat gaat wel heel hard hoor, daar heb ik een beetje kriebels bij, maar Rocco kan dat wel. Het gaat zeker helemaal goed komen. Hij heeft er ook heel veel zin in. Uiteraard ken ik de snelheid, maar het is toch anders als je kind zo hard rijdt, maar we zijn super trots op hem."

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door: Dijkstra/Draisma Bouwgroep, jouw-pensioen.nl en Coronel Kart Racing in Huizen. "Ik wil graag Bjorn, Rob, Bas voor de motoren, mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie bedanken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS