Karting • GK4 Kartseries

Rocco Coronel pakt beker op Raceway Venray na sterke race: “Veel geleerd in trainingsweek”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 mei 2021 20:16 • Print artikel

Venray – Terwijl zijn vader Tom Coronel de 4 uur van de Nürburgring Nordschleife in zijn klasse winnend afsloot, kon ook Rocco Coronel afgelopen weekend weer een beker mee naar huis nemen tijdens kartraces op Raceway Venray in Limburg. De 10-jarige zoon van Tom Coronel eindigde op de derde plaats in de Mini Parilla-klasse. Ondanks zijn nog jonge leeftijd maakt Rocco flinke stappen en stond hij opnieuw op het podium. Twee weken eerder had hij op de kartbaan van Strijen ook al goed gepresteerd met een podiumplek.

Rocco Coronel start

De karter uit Eemnes heeft de meivakantie benut om goed te trainen met vriend Luuk Taal, die zaterdag de Mini Parilla-klasse wist te winnen. “We hebben samen getraind in het Belgische Mariembourg en daarna nog vijf dagen bij elkaar gelogeerd. We hebben veel gereden en weer veel geleerd. De baan in Venray is heel anders dan in Mariembourg, maar het is leuk om hier te rijden.”

In de twee races eindigde Rocco op de vierde en derde plaats en dat was goed voor de derde plaats in het dagklassement. Deze clubrace is een voorbereiding op het drukke programma wat nog gaat komen. Rocco rijdt naast het clubkampioenschap in Strijen ook de GK4 Kart Series, het NK IAME en het IAME Benelux-kampioenschap.

“Het is nog onzeker wanneer de eerste race van het NK door kan gaan. De NK-race in Eindhoven is afgelast vanwege de COVD-19 maatregels. Het is balen dat er door corona nog veel onzeker is, maar we hebben in Mariembourg en Venray toch mooi veel kunnen karten.”

“Ik probeer veel te werken aan het verdedigen van mijn positie. Natuurlijk hou ik van actie en inhalen, maar ik leer ook goed verdedigen zodat anderen niet kunnen profiteren. Daar probeer ik van te leren, zodat ze mij niet meer voorbij komen.” Bij de laatste clubrace in Strijen had Rocco al laten zien op dat vlak flinke stappen te hebben gezet. Door sterk te verdedigen hield hij zijn knappe tweede plaats vast.

Rocco Coronel


Rocco is veel met zijn sport bezig. “Ieder weekend gaan we karten en doordeweeks kijk ik veel kartvideo’s. Bijvoorbeeld van de circuits waar ik dit jaar nog ga rijden. Ik leer ook veel van mijn vader. Hij geeft goede tips net zoals mijn begeleiders Bjorn en Rob. Ik moet ook niet alleen aan het verdedigen denken. Als je derde ligt, moet je proberen tweede te worden. Dan doe je er alles aan om aan te kunnen vallen.”

Rocco Coronel wordt in zijn race-activiteiten gesteund door Dijkstra/Draisma Bouwgroep en Coronel Kart Racing in Huizen. “Ik wil graag Bjorn, Rob en mama en papa, mijn zus Carmen en de hele familie en de sponsoren bedanken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS