Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns vecht als een leeuw, maar mist net zege. Lynn schuift over de kop en tegenslag Nyck de Vries + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 februari 2021 19:07 • Print artikel

Sam Bird heeft de tweede FIA Formule E avondrace in Diriyah gewonnen. Bird startte als tweede achter zijn voormalige teamgenoot Robin Frijns. De twee kemphanen waren de gehele race met elkaar in gevecht, maar uiteindelijk ging de Brit er met de overwinning vandoor. Jean-Eric Vergne kwam als derde over de finish. Nyck de Vries moest door het missen van de kwalificatie als twintigste starten en kwam als veertiende over de finish. Ook zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne overkwam dit. De race werd 3 minuten eerder gestopt. In de laatste fase van de race gingen er meerdere auto's af. Dit zorgde voor een safety-car, maar door de vele onderdelen en Alex lynn die over de kop gleed, werd de race compleet gestopt. De Mahindra-coureur moest voor checks naar het ziekenhuis.

Sam Bird

Voor de start van de race werd bekend gemaakt dat Edoardo Mortara niet zou starten. Mortara was wel terug na medische onderzoeken en aanwezig tijdens de race. Hij was redelijk in orde, maar nog niet goed genoeg om de race te starten. Bij de start was Robin Frijns meteen goed weg. Hij wist de leiding te behouden, maar werd wel direct gevolgd door Sam Bird. De nummer een en twee waren steeds behoorlijk met elkaar in gevecht. Sam Bird ging Frijns voorbij toen laatstgenoemde zijn attackmode activeerde. Net op dat moment was er contact tussen Jake Dennis en Pascal Wehrlein. Wehrlein kon doorrijden, maar de auto van Dennis moest van de baan gehaald worden. Dit zorgde voor een full course yellow. Nadat de baan weer werd vrij gegeven kon Frijns met zijn laatste restje attackmode Bird weer voorbij komen. Bird kwam daarna flink onder druk te staan van Antonio Felix Da Costa. Dacosta probeerde het bij Bird, maar dit lukte net niet. Bird wist vervolgens Frijns in te halen voor de eerste plaats. Dacosta kwam vanaf de derde plaats onder druk van zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne. De twee raakten elkaar zelfs even, maar gelukkig konden ze zonder schade verder. Vergne pakte wel de derde plaats af van zijn teamgenoot.

Frijns wist weer voor Bird te komen, maar dit duurde maar kort. Bird had nog een attackmode over en ging Frijns daarna weer voorbij. Negen minuten voor het einde stonden er drie auto's naast de baan. Sebastian Buemi, Maximilian Günther en Mitch Evans. Eerst zorgde dit voor een full course yellow, maar dit werd omgezet in een safetycar. De auto's moesten door de pitstraat rijden en daar werd de rode vlag gegeven. Er lagen toch te veel brokstukken op de baan en Alex Lynn was over de kop gegaan en zat in een benarde situatie. Dat was niet binnen een paar minuten opgelost. Sam Bird won uiteindelijk voor Robin Frijns en Jean-Eric Vergne.

Uitslag Fia Formule E race 2 Diriyah:

1  Sam Bird		Jaguar Racing	          29 laps
2 Robin Frijns Envision Virgin Racing + 2.194s
3 Jean-Eric Vergne DS Techeetah + 4.846s
4 Antonio Felix Costa DS Techeetah + 6.900s
5 Nick Cassidy Envision Virgin Racing + 9.079s
6 Sergio Sette Camara Dragon / Penske Autosport + 12.817s
7 Nico Muller Dragon / Penske Autosport + 13.924s
8 Oliver Turvey NIO 333 FE Team + 15.523s
9 Oliver Rowland Nissan e.dams + 16.389s
10 Rene Rast Audi Sport ABT Schaeffler + 18.254s
11 Alexander Sims Mahindra Racing + 19.885s
12 Lucas di Grassi Audi Sport ABT Schaeffler + 20.612s
13 Tom Blomqvist NIO 333 FE Team + 21.508s
14 Nyck de Vries Mercedes-Benz EQ Formula + 22.482s
15 Norman Nato ROKiT Venturi Racing + 24.192s
16 Pascal Wehrlein TAG Heuer Porsche Formula + 25.395s
17 Andre Lotterer TAG Heuer Porsche Formula + 27.257s
18 Stoffel Vandoorne Mercedes-Benz EQ Formula + 29.112s
19 Maximilian Gunther BMW i Andretti Motorsport 26 laps
20 Mitch Evans Jaguar Racing 26 laps
21 Alex Lynn Mahindra Racing 26 laps
22 Sebastien Buemi Nissan e.dams 26 laps
23 Jake Dennis BMW i Andretti Motorsport 17 laps
Edoardo Mortara ROKiT Venturi Racing DNS
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS