Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns tempert de verwachtingen: "We moeten het stap voor stap benaderen, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 januari 2023 07:01

Robin Frijns maakt zich op voor de eerste ronde van het nieuwe kalenderjaar van het FIA WK Formule E. Deze wordt 14 januari gehouden op het 2,628 kilometer lange Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad. Daar staat het ABT CUPRA-team voor het eerst aan de start. De rijders van het team zijn de Nederlander Robin Frijns en de Zwitser Nico Müller. Zij zitten achter het stuur van de nieuwe Gen3 Formule E-auto, die dit weekend voor het eerst wordt ingezet.



De Gen3 Formule E-auto is de snelste, lichtste en krachtigste elektrisch aangedreven formulewagen ooit. Voor de tests in de aanloop naar het nieuwe seizoen was slechts weinig tijd beschikbaar, maar voor ABT CUPRA verliepen ze zeer positief. Het team waarmee CUPRA samenwerkt kan bogen op een ruime ervaring met in totaal 47 podiumresultaten in zeven seizoenen in de Formule E.

Robin Frijns: “Waardevolle punten proberen te scoren”
Ook de coureurs van het team zijn zeer ervaren. De 31-jarige Nederlander Robin Frijns begint aan zijn zevende seizoen in de Formule E, waarin hij twee overwinningen op zijn naam heeft staan. “In de aanloop naar het seizoen hebben we niet veel tijd gehad om de auto te leren kennen, dus de seizoensstart in Mexico wordt voor ons team zeker een grote uitdaging. We moeten het stap voor stap benaderen, maar als we geen fouten maken en de auto goed functioneert, zijn we in een positie om waardevolle punten te kunnen scoren.”

Frijns’ teamgenoot is de 30-jarige Zwitser Nico Müller, die sinds het seizoen 2017-2018 in de Formule E actief is, aanvankelijk als test-, ontwikkelings- en reserverijder en sinds het seizoen 2019-2020 als racecoureur. “Mexico is de perfecte locatie voor de start van het seizoen. De sfeer met het enthousiaste publiek daar is uniek, vooral in het stadion, waar je de fans zelfs kunt horen wanneer je in de raceauto zit. Te zien hoe de Mexicanen hun passie voor de autosport uiten, zorgt voor nog meer motivatie”, aldus Müller.

CUPRA pakt flink uit tijdens het evenement. Zo is bijvoorbeeld het CUPRA UrbanRebel Racing Concept studiemodel te zien in de Fan Village. Ook CUPRA CEO Wayne Griffiths en collega-Board Members geven acte de présence.

De eerste wedstrijd van het negende seizoen in de Formule E wordt op zaterdag 14 januari verreden. De race gaat over 36 ronden en start om 14.00 uur lokale tijd (21.00 uur Nederlandse tijd). Livebeelden vanuit Mexico zijn te zien via Ziggo Racing en Eurosport.

Racekalender Formule E 2023

Race	        Datum	Locatie
Ronde 1 14-1 Mexico City – Mexico
Ronde 2 27-1 Diriyah – Saoedi-Arabië
Ronde 3 28-1 Diriyah – Saoedi-Arabië
Ronde 4 11-2 Hyderabad – India
Ronde 5 25-2 Kaapstad – Zuid-Afrika
Ronde 6 25-3 Sao Paolo – Brazilië
Ronde 7 22-4 Berlijn – Duitsland
Ronde 8 23-4 Berlijn – Duitsland
Ronde 9 6-5 Monaco
Ronde 10 3-6 Jakarta - Indonesië
Ronde 11 4-6 Jakarta - Indonesië
Ronde 12 24-6 Portland – VS
Ronde 13 15-7 Rome – Italië
Ronde 14 16-7 Rome – Italië
Ronde 15 29-7 Londen – VK
Ronde 16 30-7 Londen - VK


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS