Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

Robin Frijns laat direct zijn ambities zien, crash Vanthoor in Macau

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2018 09:57 • Print artikel

Robin Frijns was de snelste in de eerste vrije training van de FIA GT World Cup in Macau. Daarmee heeft de Audi-coureur zijn aspiraties op de wereldtitel direct kracht bij gezet. De Limburger reed met de WRT Speedstar Audi R8 LMS naar een tijd van 2.18,588 in de 30 minuten durende training.

Robin Frijns Macau

Met deze tijd was de Nederlander 0,129 seconden sneller dan de nummer 2; Edoardo Mortara in de GruppeM Racing Mercedes-AMG GT3. Christopher Haase, die debuteert in de voormalige Portugese enclave, was derde. De top 5 werd compleet gemaakt door Augusto Farfus en Earl Bamber in respectievelijk een BMW en Porsche.

Een training die overigens verlengd werd vanwege een rode vlag, omdat de teamgenoot van de Frijns, Dries Vanthoor en Mathieu Jaminet een incident op de baan hadden. Het tweetal kwam in aanraking met de muur en dat waren buiten wat opstoppingen bij de Melco Hairpin de enige incidenten. Beide autoís kwamen er overigens met beperkte schade vanaf. Vanthoor mistte zijn vleugel toen hij terugkwam in de pits.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS