Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns krijgt nieuwe teamgenoten in de LMP2 bij Team WRT + LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 januari 2022 16:26

Drievoudig DTM-kampioen Rene Rast rijdt dit jaar in de LMP2 van het FIA World Endurance Championship voor Team WRT. Het Belgische team won afgelopen jaar met onder andere Robin Frijns bij het debuut het kampioenschap in de LMP2-klasse en pakte zege in de 24 uur van Le Mans. De Duitser die betroken is bij de ontwikkeling van de LMDh-auto van Audi, gaat plaatsnemen naast Frijns en Sean Geleal.

WRT

Het wordt het eerste jaar van de 35-jarige Duitser in het kampioenschap, nadat hij in 2016 met G-Drive in 2016 in de LMP2 reed. In dat jaar won hij de finale in Bahrein met Alex Brundle en Roman Rusniov. Rast rijdt niet alleen in het FIA WEC, hij keert dit jaar ook terug in de DTM met Abt Sportsline. In het Duitse kampioenschap keert hij terug na een jaar afwezigheid. “Ik ben blij om in het WEC te zitten met het kampioenschapsteam”, aldus Rast. “Het mag duidelijk zijn dat ik Team WRT erg goed ken en ik weet hoe goed ze zijn. Ik kijk er naar uit om weer met ze te werken en met mijn teamgenoten Sean en Robin, die twee excellente en snelle coureurs zijn. Hopelijk kunnen we samen fantastische successen hebben en herhalen wat vorig jaar door het team is behaald.”

Ferdinand Habsburg die vorig jaar nog met Frijns reed, gaat samen met Norman Nato en Rui Andrade rijden. Dat betekent dat er geen plek meer is voor Charles Milesi. Frijns kijkt in ieder geval uit naar zijn nieuwe teamgenoten waarmee hij gaat samenwerken.

WRT

“Ik kijk uit naar het 2022-seizoen samen met Team WRT”, vertelt de Limburger. ‘We hadden fantastische successen vorig jaar met het winnen van de LMP2-titel in de FIA WEC en het doel is om dat het weer opnieuw te doen. Team WRT is mijn racefamilie geworden. We kunnen goed met elkaar opschieten en ik kan niet wachten om weer te gaan. Ik wil Envision Racing danken dat zij mij toestaan om mijn WEC LMP2-titel te verdedigen.”

Nadat Team WRT eerder al Sean Geleal en Rui Andrade bekend maakten, samen met de samenwerking met RealTeam is de line-up nu rond. Vincent Vosse is dan ook blij met zijn driversline-up. “We zijn blij om de complete 2022 FIA WEC-lineups te onthullen en om zulke namen toe te voegen”, reageert de Belgische teambaas. Alle coureurs hebben mooie CV’s, mooie vaardigheden en zijn bekend met het team. We hebben een uitdagende taak voor ons, omdat het herhalen van het succes dat we hadden in onze eerste FIA WEC-seizoen niet makkelijk is. Deze sterke line-ups zijn erg bruikbaar om de verwachte sterk competitie aan te gaan, omdat de zwaarte van het spel enorm toeneemt in het FIA WEC dat in 2023 voor ons ligt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS