Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns blikt terug op zege in 24U van Le Mans: "Ik probeerde wanhopig plek 2 vast te houden, toen ik hoorde..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 oktober 2021 09:22 • Print artikel

Robin Frijns won samen Ferdinand Habsburg en Charles Milesi de 24 uur van Le Mans. De overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Het Belgische team kwam voor diverse problemen te staan in de laatste uren van de wedstrijd. In de podcast ‘WEC Talk’ gaat Robin Frijns daar op in.

Robin Frijns

“We leidden de wedstrijd gedurende de nacht en toen in de laatste drie uur begon alles fout te gaan”, vertelt Frijns in de podcast. “We hadden een probleem met de luchtpomp, dus verloren we tijd in de pits. Daarna hadden we ook bandenproblemen. Ik voelde me richting het einde gestrest, de auto had wat problemen en ik verloor rond de vier seconden per ronde. Ik probeerde wanhopig plek twee vast te houden en toen herinnerde ik mij dat ik op de boardradio hoorde dat de zusterauto was gestopt. Ik zag het zelf en mijn hart brak voor die jongen, maar ik probeerde alles samen te krijgen in die laatste ronde, wetende dat Blomqvist gewoon achter mij zat met betere banden en het gat snel dichtte.”

Voor de rest van het jaar staan er nog twee races op het programma in het FIA WEC en de Nederlander deelt zijn intenties. “Ik ken Bahrein behoorlijk goed”, zei Robin Frijns. “Ik reed daar GP2 en de Formule 1-test, dus weet ik wat ik kan verwachten. Als er niets verkeerd gaat, denk ik dat we een goede kans hebben om de titel veilig te stellen. Het zou ongelofelijk voor WRT zijn om bij het debuutjaar in het WEC de LMP2-kampioenschapstitel te pakken. Dat is zeker ons doel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS