DTM

Robin Frijns: "Eindelijk gewonnen! Vaak zaten we er dichtbij, maar nu is het eindelijk gelukt"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 5 september 2020 15:35 • Print artikel

Robin Frijns was ontzettend blij na zijn DTM-overwinning op het TT Circuit van Assen. Vaak zat de Nederlander dicht bij een overwinning, maar kwam hij net te kort in de race. Deze keer op zijn thuiscircuit lukte het allemaal wel.

Robin Frijns

"Eindelijk de overwinning", vertelde Frijns tijdens de persconferentie. "Dit seizoen zaten we er al een aantal keer dichtbij, maar dan ging er elke keer in de race wel wat mis. We hadden soms te veel last van bandenslijtage of we kwamen snelheid te kort of er gebeurden andere dingen. Nu hier tijdens mijn thuisrace ging het gewoon goed. Dat ik hier nu ook win, is geweldig."

"Het is wel echt een opluchting", aldus Frijns tegen onder meer RaceXpress.nl. "Ik verloor bij de start een positie, maar die kon ik gelukkig makkelijk terugpakken. Daarna probeerde ik gewoon dichtbij Loic Duval in de buurt te blijven en kon ik hem uiteindelijk pakken. Aan het einde van de race moest ik nog wel even verdedigen en dat was tricky, omdat mijn banden behoorlijk op waren, maar ik wist hem gelukkig achter me te houden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS