Formule 1

Robert Kubica vervangt Kimi Raikkonen in eerste vrije training in Bahrein; "Veel om voor te vechten"

Uitgegeven door Bart • 26 november 2020 10:54 • Print artikel

Alfa Romeo-reservecoureur Robert Kubica komt vrijdag in actie in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. De ervaren Pool neemt het stoeltje voor één training over van Kimi Raikkonen. Eerder dit jaar kwam Kubica ook in Oostenrijk, Hongarije en Groot-Brittannië in VT1 in actie voor Alfa Romeo.

Robert Kubica


Kubica verheugt zich op het rijden van de eerste vrije training. "Het is mijn eerste keer in een Formule 1-auto sinds augustus. Dat klinkt als lang geleden, maar ik heb een druk seizoen achter de rug met mijn simulatorwerk en het DTM-programma. Voor mijn gevoel is het seizoen snel voorbij gegaan. Nu de DTM afgelopen is, kan ik me weer volledig op mijn werk voor Alfa Romeo richten. We hebben nog veel om voor te vechten en ik ben ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage aan dit team kan leveren."

Teambaas Frederic Vasseur gunt Kubica zijn tijd in de Formule 1-auto. "Hij is dit seizoen belangrijk geweest voor het team. We hebben veel gehad aan zijn ervaring en met zijn hulp kunnen we een volgende stap zetten. Hij kent het circuit van Sakhir goed en zal dit weekend een goede bijdrage aan het team leveren." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS