Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robert Kubica keert terug bij Team WRT en heeft wat recht te zetten: "Deze keer een ronde meer rijden in Le Mans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 februari 2023 12:11

Robert Kubica en Louis Delétraz keren dit jaar in het FIA World Endurance Championship terug bij Team WRT. Het tweetal gaat samen met Rui Andrade in de LMP2-klasse rijden voor het Belgische team. Voor Andrade is het het tweede jaar op rij dat hij voor het team van Vincent Vosse uitkomt. Déletraz en Kubica wonnen in 2021 al het kampioenschap voor Team WRT. De volledige line-up gaat op een later moment aangekondigd worden.

Robert Kubica


“Zoals ik eerder zei, er zou geen enkele verrassing komen in onze line-up!”, reageert teambaas Vosse. “Dus ben ik bij dat we kunnen werken met de coureurs die we al erg goed kennen. Louis en Robert waren een fundamenteel onderdeel van ons succes in 2021, toen we ELMS-kampioenen werden in ons eerste seizoen met de LMP2 en we herinneren ons de dramatische laatste ronde in Le Mans. Die toonden hoe competitief we samen waren! Het is mooi om ze een team te zien vormen met Rui. We gaan voor een strategie van maximaal aanvallen met onze line-up tijdens het 2023-seizoen.”

Voor voormalig F1- en DTM-coureur Robert Kubica is het een weerzien met het team en hij kijkt dan ook uit naar de hernieuwde samenwerking. “Ik ben erg blij om terug te zijn in de WRT-familie en om Orlen Team WRT te vertegenwoordigen, maar dit keer in het WEC, omdat we samen raceten en het ELMS-kampioenschap wonnen in de nummer 41 auto”, vertelt de Pool. “Het gaat mijn derde jaar met Louis zijn, maar mijn eerste met Rui, die ik al goed ken vanuit de paddock en Louis sprak altijd erg lovend over hem vanuit hun tijd samen in de IMSA. Het gaat een grote uitdaging worden om te racen in het WEC en natuurlijk in Le Mans. Het gaat mooi zijn om deze keer een ronde meer te rijden, welke we in 2021 misten toen we de overwinning in de laatste ronde verloren. We blijven gefocust en we gaat hard werken om het best mogelijke resultaat te behalen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS