Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Robert Kubica en Ferdinand Habsburg met High Class Racing naar 24U van Daytona

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2021 11:15

Ferdinand Habsburg rijdt dit jaar met High Class Racing in het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Daytona. De teamgenoten van de Oostenrijker zijn Anders Fjordbach, Dennis Andersen en niemand minder dan Robert Kubica die naast hem plaatsnemen in de Oreca 07 LMP2. De 23-jarige debuteerde al in 2018 in Daytona met onder andere Ho-Pin Tung, Alex Brundle en Antonio Felix da Costa. Dit jaar keert Habsburg terug naar het bekende circuit. Met zijn nieuwe team wil de coureur meestrijden voor de algemene overwinning.

Robert Kubica en Ferdinand Habsburg Anders Fjordbach, Dennis Andersen naar Rolex 24H Daytona

Robert Kubica kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Dit is een nieuwe uitdaging en ervaring voor mij. Lange afstandsraces vereisen een andere aanpak. Je deelt de auto met je teamgenoten. Ik kijk ernaar uit om met hen de finish van deze veeleisende race te bereiken”, aldus de Pool. Zijn teamgenoot Habsburg is ook enthousiast. “De 24 uur van Daytona is tot nu toe een hoogtepunt in mijn carrière”, aldus Habsburg. “Het was mijn eerste 24 uursrace en ik werd er helemaal door gebiologeerd. Het was iets wat ik nog nooit eerder ervaren had. Ik kan niet wachten om terug te gaan. Ik ga het zeker met meer ervaring aanpakken en met de volwassenheid die ik mijn in de afgelopen jaren aan racen met de DTM en 24 Uur van Spa heb ontwikkeld, maar ik hoop dat ik dat gevoel van opwinding niet verlies.”

Na zijn debuut in de LMP2 in 2018 heeft de coureur zijn aandacht verlegd naar de DTM. Daarin kwam de Oostenrijker zowel uit voor Aston Martin als Audi. Met de stappen die High Class Racing gemaakt heeft, hoopt Habsburg waardevolle ervaring voor zichzelf als coureur te gaan opdoen en zich verder te kunnen ontwikkelen. “High Class Racing heeft echt stappen omhoog gemaakt in het sportscar racen, waardoor ze in de afgelopen jaren een plek op de grid bij de prestigieuze 24 uur van Le Mans verdiend hebben”, vervolgt de 23-jarige coureur. “Ik hoop veel van de ervaring van het team te leren, ondanks dat het hun debuut in Daytona is. Zoals ik al eerder gezegd heb, om een pro te zijn bij de 24 uur van Le Mans is zeker een doel en het lijkt meer dan ooit bereikbaar te zijn met de introductie van de Hypercar en LMDh. Er komen gave tijden aan in het sportscar racen, dus ik ben High Class Racing dankbaar om mij een kans te geven, zodat ik mij op dit moment een van de beste plekken kan verzekeren. Ik ga het team alles geven om een fantastisch resultaat te behalen in Daytona.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS